Hvala, Rusijo! Drama u Madridu išla naruku Srbiji i Noletu, u četvrtfinalu Dejvis kupa protiv Kazahstana

28.11.2021

23:44

0

Srpska Dejvis kup reprezentacija igraće u nokaut fazi 1. decembra u Madrida protiv Kazahstanu

Hvala, Rusijo! Drama u Madridu išla naruku Srbiji i Noletu, u četvrtfinalu Dejvis kupa protiv Kazahstana
Novak Đoković - Copyright TSS/Neda Miletić

Dejvis kup reprezentacija Srbije plasirala se kasno večeras posle ponoći u četvrtfinale ovog takmičenja, pošto se kao druga najbolja drugoplasirana ekipa izborila za mesto u nokaut fazi. Sledeći rival u borbi za prolaz u finale biće selekcija Kazahstana, a meč je zakazan za 1. decembar u Madridu.

Samo zahvaljujući pobedi Rusije u direktnom odmeravanju snaga sa Španijom, Srbija i Novak Đoković ostaju u trci za "salataru".

Srbija je do poslednjeg seta u Madridu i meča između Španije i Rusije bila u igri za četvrtfinale kao jedna od dve najbolje drugoplasirane ekipe. Pre našeg tima to je obezbedila Švedska, a kako su posle toga redom ispadali ostali konkurenti (Francuska, Kolumbija, SAD ...), tako je bilo jasno da će nas pobeda Nemaca u našoj grupi naterati da pratimo živo šta se dešava između Rusa i Španaca.

Prvi singl dobili su Španci zahvaljujući fantastičnom veteranu Felisijanu Lopezu, koji je iskoristio to što Andrej Rubljov nije u dobroj formi pa je slavio sa 2:1 u setovima. Izjednačio je Danil Medvedev u susretu sa Karenom Bustom koji ga je eliminisao u četvrtfinalu olimpijskog turnira, pa je tako odluka bila na dublovima.

Španci su bili svesni toga da im samo trijumf dubla donosi plasman u četvrtfinale, dok su Rusi, i pored poraza, bili siguran putnik kao najbolja drugoplasirana ekipa. Njihov rival je imao slabiji set količnik od srpskog Dejvis kup tima, tako da se drama posle 1:1 u setovima protegla iza ponoći u odlučujućem trećem setu. Karacev i Rubljov su u toj dramatičnoj borbi imali više nerava od Lopeza i Granoljersa. Kod 5:4 za Ruse, Lopez je pokazao prve znake slabosti na servisu, tako da su "baćuške" na kraju trijumfovale rezultatom - 4:6, 6:2, 6:4.

Parovi četvrtfinala:

Rusija - Švedska

Velika Britanija - Nemačka

Italija - Hrvatska

Srbija - Kazahstan

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike