Zabrinut sam za Dejvis kup, najviše škripi u dublu, a Novak ne može sam! Armenulić nije preveliki optimista

29.11.2021

12:20

0

Autor: Milan Nastić

Bivši selektor je svestan toga da će teško ova generacija ponoviti uspeh iz 2010. godine, kada je osvojena "salatara"

Zabrinut sam za Dejvis kup, najviše škripi u dublu, a Novak ne može sam! Armenulić nije preveliki optimista
IMG-20211129-WA0002 - Copyright Foto: TSS

Teniseri Srbije su se u foto-finišu grupne faze izborili za plasman u četvrtfinale Dejvis kupa, zahvaljujući pobedi Rusije nad Španijom.

Slavlje je kratko trajalo u hotelu u Inzbruku, jer su Novak i drugovi već jutros otputovali u Madrid gde ih u sredu očekuje duel protiv Kazahstana za plasman u polufinale ovog takmičenja.

Bivši selektor Dejvis kup selekcije Srbije Radmilo Armenulić u razgovoru za 24sedam je kazao da kod nas najviše škripi kad je u pitanju u dubl.

- Mislim da Novak ne može sam. On će uvek da stigne do svoje pobede, a ko će da nam osvoji drugi trijumf, to je sada veliko pitanje. Mislim da najviše škripi u dublu i da to može da bude najveći problem našim teniserima. Pojedinačno, ni Krajinović ni Lajović nisu u nekoj formi - kazao je Armenulić u razgovor za 24sedam.

On žarko želi da se ponovi 2010. godina, kada je Srbija osvojila "salataru", ali da sada nije preveliki optimista kada je reč o tome.

- Tada smo u timu imali Zimonjića, koji je bio jedan od najboljih dubl igrača na svetu. Sada takvog nemamo u ekipi. Mnogo znači kad imaš takvog igrača, koji je specijalizovan za parove. Onda imaš prostora da izgubiš meč u singlu. Videćemo kako će to da izgleda u Madridu. Naravno da verujem u ove momke, sve su to odlični igrači, a pritom imaš najboljeg na svetu, ali Dejvis kup je totalno drugačije takmičenje. 

Radmilo Armenulić veruje da plasman u četvrtfinale na ovako specifičan način može da bude dodatan motiv našim teniserima.

MN Press
 

- Do poslednjeg poena se nije znalo da li smo izborili odlazak u Madrid. Baš na čudan način, ali to može da bude dobar znak i da našim igračima bude motiv više da se bore za "salataru" u Madridu. Svim srcem sam uz njih, pa ćemo videti kako će to izgledati na samom terenu. Naravno da i Novakovo učešće mnogo znači i da on može da bude pokretač nove snage i energije i za ostale igrače.

Bivši selektor Dejvis kupa osvrnuo se i na meč sa Kazahstanom u kojem očekuje trijumf naših momaka.

- Nadam se da ćemo taj duel dobiti sa 2:0, da zaobiđemo igranje u dublu i na taj načim odmornije dočekamo polufinale. Tamo nas onda čeka Italija ili Hrvatska, obe selekcije su bile dobre u grupnoj fazi, pa onda da vidimo ko je bolji. Nema dileme da bi okršaj sa Hrvatskom bio poslastica, ali da idemo korak po korak - zaključio je Armenulić.  

 BONUS VIDEO:    

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike