Srbija gubi od Nemačke! Krajinović pao u dva seta

27.11.2021

17:51

0

Autor: 24sedam

Sledi duel Đokovića i Štrufa

Srbija gubi od Nemačke! Krajinović pao u dva seta
Tan2021-10-12_63945472_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Drugi dan Dejvis kupa nije dobro počeo za Srbiju. Posle jučerašnjeg trijumfa protiv Austrije (3:0), „orlovi“ su drugi dan takmičenja počeli porazom u duelu s Nemačkom, pošto je Dominik Kepfer savladao Filipa Krajinovića 7:6, 6:4.

Kepfer je večeras ispunio želju selektoru Nemaca Mihaelu Kolmanu, koji je uoči starta turnira u Inzbruku naglasio dubl kao moguću prevagu u duelu sa Srbijom, predvođenom Novakom Đokovićem. Za tako nešto njegovoj selekciji je bio neophodan jedan trijumf u singlu, do kojeg su došli već posle prvog meča.

Krajinović od starta nije dobro ušao u meč. Već u trećem gemu izgubio je svoj servis, ali je brzo uspeo da se konsoliduje i u šestom uzvrati brejkom. Oba tenisera su potom bila prilično sigurna prilikom svojih servis gemova, pa se otišlo u taj-brejk, kojeg je Nemac prelomio mini brejkom za vođstvo 5:3, osvojivši odlučujući gem prvog seta rezultatom 7:4.

Drugi set bio je još neizvesniji, iako nije rešen u taj brejku. Ponovo je Kepfer prvi uspeo da oduzme servis rivalu (3:1), što je bio uvod u seriju brejkova sve do kraja seta. Najpre je Krajinović uzvratio i smanjio rezultat na 4:3, da bi svaki naredni gem do završetka meča osvojio teniser koji je bio na riternu.

U drugom meču dana Novak Đoković ima imperartiv pobede protiv Jana Lenarda Štrufa, a ukoliko najbolji teniser sveta opravda ulogu favorita, pobednika duela odlučiće dubl za koji su prijavljeni Novak Đoković, Filip Krajinović, Kevin Kravic i Tim Puec.  

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike