Slučaj nestale teniserke dodatno dramatizovan! Oglasila se i Novakova organizacija, Kinezima stigla ozbiljna pretnja

19.11.2021

13:39

0

Autor: 24sedam

O sudbini Kineskinje i dalje se ništa ne zna

Slučaj nestale teniserke dodatno dramatizovan! Oglasila se i Novakova organizacija, Kinezima stigla ozbiljna pretnja
20210720npDjokovicN18 - Copyright MN Press

Nestanak Šuai Peng potresao je teniski svet, ali i javnost uopšte. Posle optužbi za silovanje kineskoj teniserki se gubi svaki trag. Na društvenim mrežama je pokrenuta akcija u kojoj se Peng pruža podrška, ali isto tako zahteva njeno pronalaženje.

Tokom dana se oglasila i organizacija Novaka Đokovića, PTPA.

- Zahtevamo nezavisne dokaze koji potvrđuju sigurnost i lokaciju WTA igračice Šuai Peng. Ne postoji ništa važnije za nas od zdravlja, sigurnosti i dobrobiti igrača. Moramo da se ujedinimo i da budemo spremni da preduzmemo akciju sve dok ne dobijemo dokaze koji će svetu pokazati da je Peng dobro - navodi se u saopštenju PTPA, koje je najbolji srpski i svetski teniser podelio na svom profilu.

 

 

Koliko je stvar postala ozbiljna svedoči još jedan podatak. WTA je zapretila Kinezima da će oduzeti sve turnire na njihovoj teritoriji, ukoliko se ne razjasni situacija. Izvršni direktor organizacije koja okuplja profesionalne teniserke, Stiv Sajmon se takođe oglasio.

- Teško mi je da poverujem da je Peng zapravo napisala pismo ili da verujem u ono što u njemu piše. Spremni smo da zaustavimo sve poslove s Kinom, iako će nam to doneti ogromne komplikacije. Ali ovo što se događa je daleko veće od biznisa - rekao je Sajmon misleći na pismo koje je objavila kineska televizija, u kojem ona navodno tvrdi da je dobro i da je na sigurnom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike