Švajcarci Novaka povezali sa terorističkim pokretom iz SAD!? Aman ljudi, dokle više?

05.11.2021

18:02

0

Autor: 24sedam

"Blick“ je, što se kaže, obrnuo igricu

Švajcarci Novaka povezali sa terorističkim pokretom iz SAD!? Aman ljudi, dokle više?
Copyright Profimedia

U danu kada je najbolji teniser sveta Novak Đoković izborio svoje 71. polufinale na turnirima iz Masters serije, švajcarski „Blick“ je, što bi mladi rekli, „obrnuo igricu“ u sramotnim napadima na srpskog asa.

Prvi reket planete je u petak poslepodne u četvrtfinalu Mastersa u Parizu savladao američkog tenisera Tejlora Frica (2:0), a nešto ranije na „Blicku“ je osvanuo tekst u kojem je Nole povezuje, ni manje ni više, nego sa terorističkim pokretom iz SAD - Kjuanon (QAnon).

Kontroverzni pokret osnovan je 2017. godine od strane ultradesničara naklonjenih Donaldu Trampu, a postao je poznat posle upada u Kongres, zbog čega ih je FBI proglasio za „domaću terorističku pretnju“.

Švajcarci su ovoga puta Novaka „uzeli na zub“ zvog izjave da se sistem informisanja kreće u pogrešnom smeru.

- Ne pogađa me kao ranije, jer sam na neki način i navikao – od svetskih medija, pa i od domaćih. Stvara se propaganda, uvučen sam u sve to na osnovu nečega što sam ranije govorio. Sistem informisanja je otišao u pravcu koji više nije onaj koji je osnova za novinarstvo. Slobodnog novinarstva i informisanja je sve manje… Sve se više kontroliše iz jednog ili dva izvora, pa se širi propaganda koja odgovara eliti ili određenoj grupaciji ljudi. Sigurno da me pogađa, ali to me neće sprečiti da se zalažem za stvari za koje smatram da su ispravne - istakao je tada Đoković.

Iz ove izjave pokrenula se debata da li Nole podržava stavove Kjuanon pokreta.

- Džoker je tako reagovao i na kritike koje mu stižu zbog čestih izliva besa na terenu i njegovih čudih izjava. Jednom je tvrdio da voda reaguje na ljudske emocije, tvrdio je da otrovna voda može da se pretvori u vodu za piće. Dugo godina je odbijao medicinske intervencije, jer je njegova mantra bila da "telo može samo da se isceli". Tu je i kontroverzni Adria tur, koji je organizovao odmah nakon prvog korona talasa. Sada je tu i konfuzija oko vakcine – napisao je novinar „Blicka“, uz skandalozan zaključak.

- Članovi Kjuanon pokreta dele Novakovo mišljenje. Ovaj pokret često koristi naziv "elita" u svojim izlaganjima. Veruju u mit o mračnoj, tajnoj eliti koja kontroliše SAD. Pojedine protagnoiste iz sveta politike, medija i zabave nazivaju satanistički, sadističkim, kao i pedofilima. Američka federalna policija (FBI) je ozvaničila ovu organizaciju kao nacionalnu pretnju - piše na sajtu "Blicka".

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike