Nole priznao šta mu leži na duši: Laži medija me pogađaju, ali nastaviću da se zalažem za istinu

02.11.2021

11:31

0

Autor: 24sedam

Najbolji teniser sveta zna kako se širi propaganda

Nole priznao šta mu leži na duši: Laži medija me pogađaju, ali nastaviću da se zalažem za istinu
AP21255769427070 - Copyright AP Photo/Seth Wenig

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ne krije da ga pogađa sve to što se objavljuje u stranim medijima o njemu, a nema veze sa istinom. Prvi reket sveta kaže da on ništa od svega toga ne prati, ali da mu svaka informacija stigne zahvaljujući društvenim mrežama.

Đoković je istakao i da mu je najveći motiv takmičenje u Dejvis kupu za reprezentaciju Srbije:

- Želim da završim godinu kao broj jedan, imam dobru priliku za to, a najviše me motiviše Dejvis kup - rekao je Novak Đoković u Parizu, da bi se posle toga osvrnuo na desetine tekstova koji se poslednjih nedelja plasiraju o njemu:

- Ne čitam novine ni po aplikacijama ni štampana izdanja. Ne gledam ni vesti na TV-u već nekoliko godina. Ipak, aktivan sam na društvenim mrežama, pa i do mene dođu te informacije koje se provlače kroz medije. Ne mogu da kažem da me ne pogađaju. Čovek sam, imam emocije, i naravno da mi je stalo… Koliko god da mi je stalo da zastupam prave vrednosti, da se borim za pravdu i za istinu, toliko mi je i stalo šta generalno ljudi misle o meni - priznao je Nole i dodao:

AP Photo/John Minchillo
 

- Ne zavisi mi život od toga, jer znam ko sam i šta sam, trudim se da živim život po pravim postulatima. Da grešim, grešim, ali pogađa me nepravda i kada se šire laži. Ne pogađa me kao ranije, jer sam na neki način i navikao, od svetskih medija, pa i od domaćih… Stvara se jedna propaganda, uvučen sam u sve to na osnovu nečega što sam ranije govorio. Sistem informisanja je otišao u pravcu koji više nije onaj koji je osnova za novinarstvo. Slobodnog novinarstva i informisanja je sve manje… Sve se više kontroliše iz jednog ili dva izvora, pa se širi propaganda koja odgovara eliti ili određenoj grupaciji ljudi. Sigurno da me pogađa, ali to me neće sprečiti da se zalažem za stvari za koje smatram da su ispravne.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike