Kada će početi Australijan open? U igri su tri scenarija

22.11.2020

08:54 >> 08:56

0

Autor: D. B.

Teško da će start nadmetanja biti 18. januar kako je prvobitno planirano

Kada će početi Australijan open? U igri su tri scenarija
Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Kada će početi Australijan open? Pitanje na koje i dalje ne postiji odgovor.

Zvanično, za start prvog gren slema u sezoni, označen je 18. januar. Međutim, danas pojedini mediji u Australiji tvrde da će ovaj turnir biti pomeren. Konkretno, “Melburn ejdž” smatra da će start biti odložen za nedelju ili dve, i navodi da je 1. februar najrealniji datum početka nadmetnja. S druge strane “Melburn herald san” smatra da od početka neće biti ništa sve do početka marta.

Pročitajte još: Šta Novak Đoković misli o sezoni koja se za njega završila u subotu

Kao što je poznato problem oko početka nadmetanja u Melburnu su pravila koja važe u saveznoj državi Viktorija, a vezana su za obavezni karantin. Premijer ove države Den Endrjuz smatra da je potrebno više vremena da protekne do dolaska teniskih zvezda i njihovih timova iz raznih delova sveta, pošto je Melburn tek skoro izašao iz višemesečnog karantina i pošto trenutno ima zanemarljiv broj ljudi zaraženih koronavirosm. Da bi turnir počeo 18. juanuara potrebno je da igrači budu u Australiji već od sredine decembra, što je za sada, opcija koju Endrjuz ne želi da dozvoli.

On se slaže da igrači u Australiju počnu da dolaze početkom januara, što znači da ne bi bilo moguće održati bilo koji turnir osim Australijan opena. Ono što je i dalje nepoznto je i da li će igračima biti dozvoljeno da treniraju tokom dvonedeljnog karantina.

Pročitajte još: Zbog čega je subota bila važan dan za prodicu Đoković

– Tenis Australija radi sve što može da bismo napravili kalendar letnjeg dela sezone. Sarađujemo sa vlastima Vitorije, uvažavamo sve potrebe igrača, navijača, naših partnera i gledamo kako će sve da utiče na ekonomiju. Vodimo hitne razgovore sa lokalnim zdravstvenim vlastima. Nadamo se da ćemo imati odluke ubrzo – naveo je direktor Australijan opana Kreg Tili.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike