US Open arhiviran, startuje Pariz: Nole motivisan i spreman za obaranje novih rekorda

30.10.2021

12:42

0

Autor: Milan Nastić

Prvi reket sveta posle duže pauze sa nestrpljenjem dočekuje završni deo sezone

US Open arhiviran, startuje Pariz: Nole motivisan i spreman za obaranje novih rekorda
191155_novak_orig - Copyright Profimedia

Novak Đoković je poslednji meč odigrao 12. septembra u kojem je poražen od Danila Medvedeva u finalu US Opena i tako srušio svoje snove da može da osvoji sva četiri grend slema u sezoni.

To je izuzetno teško palo srpskom igraču zbog čega je odlučio da napravi dužu pauzu, a kako je i sam rekao mesec dana ni reket nije uzeo u ruke, jer mu je bilo potrebno totalno da se odmori od tenisa.

Vreme je proveo sa porodicom u Srbiji, i tako punio bateriju za završni deo sezone, ali i da se oporavi od izuzetno teške i naporne sezone.

Odmor je prošao i Nole polako uzima zalet za preostala tri turnira do kraja 2021. godine.

Prvi od njih je Masters u Parizu koji startuje 1. novembra i svi sa nestrpljenjem očekuju u kakvoj formi je Đoković

Treninzi prethodnih nekolika dana nagoveštavaju da je prvi reket sveta izuzetno motivisan za predstojeći Masters, a to se najbolje videti kada je odigrao jedan set na treningu protiv Medvedeva u Parizu.

Rus je posle toga izjavio da je impresioniran Novakovim izdanjem, pogotovo što je imao dužu pauzu.

Znajući Đokovića, on je već zaboravio ono što se desilo na US Openu i da je maksimalno fokusiran za predstojeći Masters u glavnom gradu Francuske.

Pored toga osvajanje turnira u Pariza mu donosi nove rekorde, od toga da sigurno završava sezonu na prvom mestu i tako bi postao jedini igrač u istoriji tenisa kome je to pošlo za rukom sedmi put.

Do sada bio je izjednačen sa Pitom Samprasom.

Ujedno, osvajanjem titule u Parizu odvojio bi se na prvom mestu igrača sa najviše titula sa Masters turnira od Rafaela Nadala, sa kojim sada zajednički drži čelnu poziciju sa 36 pehara.

A, sada se vratimo turniru koji počinje za dva dana. Nole je saznao potencijalne rivale na Mastersu i stekao se utisak da mu neće biti lako da stigne do šeste titule u Parizu. 

Profimedia
 
.

Prvi reket sveta biće slobodan u prvom kolu, dok u drugom se sastaje sa boljim iz meča između Martona Fučoviča i Fabija Fonjinija.

Sa obojicom ima pozitivan skor, i svi se nadamo da će tako biti i ovaj put. Prva teže provera sledi mu u četvrtfinalu, a potencijalni protivnici mogli bi da mu budu Kameron Nori ili Andrej Rubljov.

Mala prednost daje se Britancu koji je se trenutno nalazi u odličnoj formi, a najbolji pokazatelj je osvajanje nedavno završenog Mastersa u Indijan Velsu gde je sve iznenadio odličnom igrom.

I ako se ne dogodi neko iznenađenje, u polufinalnu Đoković bi mogao da se sastane sa starim znancem Stefanosom Cicipasom, sa kojim je igrao finale Rolan Garosa i gde je pobedio Grka posle velike borbe u pet setova.

U drugom delu žreba nalazi se Danil Medvedev, branilac titule u Parizu, i bez sumnje uz Novaka najozbiljniji kandidat za osvajanje ovog Mastersa.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike