Medvedev pokorio London: Slavio sa pet pobeda, a prošle godine izgubio sva tri meča i tako oborio rekord Đokovića iz 2008.godine

22.11.2020

21:32 >> 23:31

0

Autor: Milan Nastić

Rus u finalu pobedio Dominika Tima sa 2:1

Medvedev pokorio London: Slavio sa pet pobeda, a prošle godine izgubio sva tri meča i tako oborio rekord Đokovića iz 2008.godine
Copyright Tanjug/AP/Photo/Frank Augstein)

Danil Medvedev je osvojio završni Masters u Londonu. Ruski teniser je u finalu pobedio Dominika Tima rezultatom 2:1 (4:6, 7:6, 6:4), čime je stigao do druge titule u ovoj godini, i devete u karijeri.

Medvedev je tako postao prvi igrač koji je uspeo da stigne do trofeja, pobedivši prva tri nosioca – Novaka Đokovića, Rafu Nadala i Dominika Tima.

Nadal je imao sve, a u finale ode Medvedev

Rus je ostvario još jedan neverovatan uspeh i rekord, jer je do titule stigao uz svih pet pobeda, iako je prošle godine na svom debiju doživeo tri poraza.

Do sada je to držao Novak Đoković koji je 2007.godine izgubio sva tri meča, a sledeće godine osvojio turnir sa četiri trijumfa i jedan poraz.

Zanimljivo da su Rusi osvojili završni Masters u Londonu kada je krenuo da se igra u prestonici Velike Britanije, to je tada uradio Nikola Davidenko 2009, a sada Medvedev. Od sledeće godine turnir se seli u Torino.

Medevedev priznao da Novak nije imao svoje veče

On nije krio zadovoljstvo ovim uspehom i zahvalio se svima koji su bili uz njega tokom turnira.

– Hvala Timu na svemu što je uradio ove sezone, osvojio grend slem, pa stigao do finala Londona. Zahvaljujem se svima koji su organizovali ovaj Masters, a posebno mojoj ženi koja nije bila ovde zbog korone, ali znam da je sve vreme bila uz mene. Naravno, velika zahvalnsot i mom timu – poručio je Medvedev.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike