Forbs otkrio zarade tenisera: Nole tek četvrti, Federer prvi i jedini teniser sa zarađenom milijardom!

08.10.2021

18:52

0

Izgleda neverovatno, ali Švajcarac je od terena zaradio svega 600.000 dolara u 2021. godini

Forbs otkrio zarade tenisera: Nole tek četvrti, Federer prvi i jedini teniser sa zarađenom milijardom!
kolaž - Copyright Profimedia

Na Forbsovoj listi tenisera sa najvećom zaradom u tekućoj 2021. godini Novak Đoković zauzima 4. mesto sa 38 miliona dolara. Neverovatno izgleda, ali prema Forbsovoj metodologiji izračunavanja zarada, najplaćeniji teniser današnjice je Rodžer Federer. Švajcarac je u 40. godini kao 9. igrač na ATP listi inkasirao neverovatnih 90,6 miliona dolara, pri čemu je odigrao svega 11 mečeva u 2021. godini!

Federer je od terena zaradio svega 600.000 dolara, a ostatak od 90 miliona dobio je na osnovu svojih komercijalnih aktivnosti i ugovora sa bogatim sponzorima koji su ga pratili kroz karijeru. Forbs procenjuje da je on prvi i jedini teniser koji je dosad zaradio milijardu dolara!

Na drugom mestu po istim kriterijumima je Japanka Naomi Osaka sa 60 miliona dolara, od čega je došlo 5,1 milion od pobeda, dok je ostatak doašo od sponzora. Treća je Serena Vilijams sa 41,8 miliona dolara. Naravno, i kod Amerikanke veći deo tarade došao je od 20 komercijalnih ugovora, dok je od tenisa inkasirano svega 1,8 miliona.

Nole kao prvi u sportu, četvrti je po zaradama. Nagrade sa turnira, od čega su tri grend slema osvojena, a četvrti je bio finale, donele su zaradu od osam miliona dolara. Rafa Nadal je na terenu zaradio duplo manje od Srbina, dok je od sponzora novčanik podebljao sa 23 miliona.

Poredak do 10. mesta je sledeći: Kei Nišikori (26 miliona), Danil Medvedev (13,7 miliona), Dominik Tim (8,9 miliona), Stefanos Cicipas (8,1 miliona), Ešli Barti (5,8 miliona).

Aleksandra Zvereva nema među deset naplaćenijih tenisera sveta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike