Federer šokirao sve: Sigurno će neko prestići Novaka, Nadala i mene po broju slemova

27.09.2021 | 12:46

Autor: M. N.

Švajcarac ubeđen da će neko oboriti njihove rekorde

Copyright Profimedia.rs

Rodžer Federer je poručio da nije siguran da li može do još nekog trofeja na grend slemu, napominjući da je već ušao u godine i da su došli mlađi koji su željni trofeja.

- Sećam se kada je Sampras osvojio 14. Onda sam ja oborio taj rekord 2009. To je bio izuzetno važan momenat za mene, izjednačio sam rekord u Parizu, a onda ga oborio na Vimbldonu. Ali mislim da oni razmišljaju drugačije od mene u ovom trenutku. Naravno, svako od nas bi voleo da osvoji još, da uradi više, to se podrazumeva na ovom nivou. Za mene je ovaj put bio dug i težak, tako da je moja perspektiva nešto drugačija - istakao je Federer.

Uveren je Rodžer da će se u budućnosti pojaviti igrač koji će osvojiti više od 20 grend slemova.

- Mislim da hoće. Ne želim da bilo šta oduzmem Rafi, Novaku ili meni, ali čini mi se da je u današnje vreme lakše dominirati na različitim podlogama. Ranije nije bilo toliko igrača koji su mogli da igraju na svim podlogama. Igrači nekada nisu jurili slemove i rekorde kao danas. Sada postoji strategija. Da, pojaviće se novi, neverovatan igrač, koji će nadmašiti naših 20 slemova, ali to se neće dogoditi preko noći - zaključio je Federer

.

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam