Srbijo ne brini, Novak će osvajati još grend slemova! Pilić za 24sedam analizirao razloge poraza u finalu US Opena

13.09.2021

11:48 >> 16:35

0

Autor: Milan Nastić

Bivši trener srpskog igrača smatra da je Zverev u polufinalu prilično iscrpio prvog reketa sveta i da je u tom duelu izgubio previše energije

Srbijo ne brini, Novak će osvajati još grend slemova! Pilić za 24sedam analizirao razloge poraza u finalu US Opena
Copyright Profimedia.rs

Novače, glava gore! Prvi reket sveta nije uspeo da osvoji kalendarski grend slem i stigne do 21. trofeja na najvećim teniskim turnirima, ali po rečima Nikole Pilića, ovo je nije bila poslednja reč srpskog igrača.

Bivši trener Đokovića je za 24sedam kazao da je za njega ovo bilo samo jedno u nizu finala i da ovo nije kraj karijere najboljeg igrača današnjice.

Pročitajte još

– Nema razloga tako da se razmišlja. Nije ovo ni prvo, ali ni poslednje finale koje je izgubio. Činjenica da je bilo specifično, jer je bio na korak od osvajanja kalendarskog slema, ali to je sport i život ide dalje. Srbija ne treba da brine, verujem da će Nole osvajati još grend slemova, jer kod njega se i dalje vidi velika želja za trofejima – poručio je Pilić za 24sedam na početku našeg razgovora.

Legendarni trener smatra da je Đokovića posebno iscrpio meč protiv Aleksandra Zvereva u polufinalu US Opena.

Veoma brzo se videlo u meču sa Medvedevim da Novaku nedostaje energije i da će biti teško. Pritom, Danil je odlično odigrao ceo duel, sjajno je servirao, vraćao sa linije sve što se moglo vratiti, i jednostavno Novaku nije dao priliku da ga ugrozi. Mislim da je Nole finalni meč izgubio u polufinalu protiv Zvereva, koji je bio iscrpljujući za njega. Previše je bio naporan i to se najbolje moglo videti protiv Medvedeva. Nikako nije mogao da ubaci u šestu brzinu, a to mu je bilo potrebno u finalu US Opena. Sa druge strane Danil je prilično svež ušao u taj meč, i to se pokazalo kao odlučujuće.

Nikola Pilić ne veruje da je prvi reket sveta podlegao pritisku zbog važnosti meča, jer je bio na korak od osvajanja kalendarskog grend slema.

MN Press/AP Photo/Thibault Camus

– Ma kakvi, to nema veze sa istinom. On se tokom svoje bogate karijere susretao sa raznim pritiscima, i nije podlegao. Finale je odlučilo njegov manjak energije i što je imao prilično težak polufinalni duel sa Zverevim. To je jedini razlog poraza.

Pročitajte još

Hrvatski stručnjak ima objašnjenje i za to što je ceo “Artur Eš” bio uz srpskog igrača, napominjući da su hteli biti deo istorije.

– Bilo je lepo gledati kako ceo stadion navija za Novaka. To se nikad nije dogodilo, i sigurno da je to bio emotivan momenat za njega. Toliko dugo je čekao da ima podršku celog stadiona na jednom grend slemu. Mislim da su Amerikanci pragmatični i da su samo hteli da postanu deo istorije, zbog toga su navijali za Đokovića. Novak je tokom svih ovih godina zaslužio da dobije podršku sa tribina, jer sve ovo što radi tokom teniske karijere je nešto neverovatno – zaključio je Pilić za 24sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike