Teški dani za srpske teniserke: Posle mnogo godina nemamo nijednu igračicu u prvih 100 na VTA listi!

13.09.2021

14:39 >> 17:03

0

Autor: Milan Nastić

Najbolje rangirana naša igračica je Nina Stojanović na 113. mestu

Teški dani za srpske teniserke: Posle mnogo godina nemamo nijednu igračicu u prvih 100 na VTA listi!
Copyright MN Press

Ovo se skoro nije dogodilo u srpskom ženskom tenisu. Posle mnogo godina, u prvih 100 na VTA listi nema nijedne naše igračice.

Trenutno najbolje rangirana srpska igračica je Nina Stojanović, koja zauzima 113. mesto sa 735 osvojenih bodova.

Pročitajte još

Ona je tako ostvarila pad od čak 19 pozicija, a za razliku od nje, Olga Danilović je nakon predaje u drugom kolu US opena napredovala za 16 mesta, tako da je  sada 129. na svetu sa 604 osvojena boda.

Aleksandra Krunić je takođe išla unazad, pa je sada 176. na svetu, što je pad za tri mesta u odnosu na prošlu VTA listu.

Što se tiče samog vrha, tu nije bilo promena, pa je Ešli Barti iz Australije i dalje prva sa 10.075 bodova, dok je Arina Sabalenka iz Belorusije drugoplasirana sa 7.720 bodova. Karolina Pliškova i Elina Svitolina-Monfis napredovale su za po jedno mesto, pošto su preskočile Naomi Osaku.

Među deset najboljih se još nalaze Sofija Kenin iz SAD, Barbora Krejčikova iz Češke, Iga Švjontek iz Poljske, Gabrinje Muguruza iz Španije i Petra Kvitova iz Češke.

Najveći skok ove nedelje očekivano je imala pobednica US opena, Ema Radukanu koja je sa 150. mesta došla na 23. poziciju.

Finalistkinja Lejla Fernandez takođe može da se pohvali velikim napretkom, pošto je sada 28. na svetu, što je za 45 mesta bolje u odnosu na prethodnu listu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike