Nole upoznao Amerikance sa Olgom: Geni su joj sportski! Otac joj je bio jedan od najboljih košarkaša, igrao je i kod vas

01.09.2021

07:37 >> 08:11

0

Novak pričao o našoj teniserki i njenom ocu Predragu Daniloviću

Nole upoznao Amerikance sa Olgom: Geni su joj sportski! Otac joj je bio jedan od najboljih košarkaša, igrao je i kod vas
Copyright Novak Đoković/Tanjug/Predrag Danilović/MN Press/OLga Danilović/Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nakon pobede nad danskim supertalentom Holgerom Runeom sa 3:1 u setovima, izjavio je na zvaničnoj konfererenciji za novinare da ga neprijateljski stav većine navijača nije nimalo iznenadio, niti je posebno obraćao pažnju na ono što dolazi sa tribina.

Đokovića su tokom meča pokušavali da dekoncentrišu, a skandiranje Dancu “Runee” često je delovalo kao da negoduju i zvižde protiv srpskog igrača. I on je potvrdio da je imao takav osećaj.

– Skandirali su mu ime? Meni je više delovalo kao da zvižde, ali dobro … Neka bude tako kako ste vi rekli! Igrao sam i ranije u ovakvoj atmosferi tako da sam umeo s tim da se nosim – rekao je Đoković.

Poznati teniski novinar Ben Rotenberg iz Njujork Tajmsa, jedan od najglasnijih kritičara svega što radi Đoković, postavio mu je pitanje o meču Olgde Danilović protiv Naomi Osake.

– Pratim Olgu od njenih najmlađih dana. Njen otac je jedan od najboljih srpski košarkaša u istorij inaše zemlje, nekada je igrao i u NBA, dakle sa dobrim je genima za sport. Ona je pre nekoliko godina osvojila VTA turnir u Rusiji, pa je posle imala jedan težak period da zadrži taj visok nivo igre, ali ona je veoma mlada. Tek je joj 20 godina, a već ima dosta dobrih osobina za jednu teniserku, jer jaka je, visoka, odličan servis, levoruka… Ako joj krene dobro servis stvarno bi mogla da napravi problem mnogim rivalkama – pričao je Đoković o Olgi.

Olga Danilović Profimedia

Novak je istakao da mnogo priča sa Olgom o njenoj igri i uvek je tu da bi joj dao neki savet.

– Da, pričamo mnogo. I sa Olgom i sanjenom porodicom, ljudi koji brinu o njenoj igri i karijeri, tu sam uvek da bih joj dao savet. Veoma sam sreaćn što je prošla u drugo kolo i što sutra ima šansu da igra protiv prve favoritkinje za osvajanje turnira. To je meč u kojem nema šta da izgubi. Igraće na Centralnom terenu i zato je uzbuđena. Već me je pitala kako je to igrati na tom stadionu, ali vi joj možete pričati, ali važno je da ona to oseti i stekne to iskustvo. Nadam se da će pronaći motivaciju i da će ona biti njena prednost u igri sa najboljom teniserkom. Ona je divna devojka, nema iskustva, ne na US openu, već gledano uopšte na grend slemovima, ali se nadam da za nju dolazi najbolje!

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike