Nole, e nek si im rekao: Znam ko sam i šta sam, ne uzbuđuju me pokušaji da se umanje moji rezultati

01.09.2021

15:00 >> 18:20

0

Đoković ide svojim putem ka cilju

Nole, e nek si im rekao: Znam ko sam i šta sam, ne uzbuđuju me pokušaji da se umanje moji rezultati
Copyright Novak Đoković na US openu/Printscreen

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković uspešo je započeo put ka kalendarskom slemu i novom rekordu po broju titula sa četiri najveća turnira na svetu.

Svedoci smo da Nole svako malo ispiše novu straun istorije tenisa, svima koji trezveno razmišljaju jasno je da je upravo Srbin najbolji teniser svih vremena, ali uvek imao i onih koji pokušaju da dokažu da to baš i nije tako.

Narvno da im ne polazi za rukom, ponekad čak ispadnu i smešni u svojim pokušajima da Đokoviću “oduzmu” zvanje najboljeg u istoriji, ali to našeg asa uopšte ne doddiruje. Naprotiv…

– Ne znam šta da kažem, da li moji uspesi dobijaju onu pažnju, onu vrstu slavljenja ili prihvatanja od strane medija, ljudi u tenisu, kakvu možda imaju neki drugi igrači? Opet, zahvalan sam na činjenici da se bavim sportom koji volim i da sam uspešan u njemu – rekao je Đoković, a preneo Kurir.

Novak je zatim jasno poručio kakav je njegov stav po toliko često postalvjanom pitanju o najboljem nad najboljima.

– Zabeležio sam mnoge istorisjke rezultate dosad. Znam ko sam i šta sam i to niko ne može da mi oduzme u bilo kom pogledu. Iako pokušavaju da umanje ili porede sa uspesima nekih drugih igrača na način koji njima odgovara. To me uopšte ne uzbuđuje, imam svoj put, gradim svoju životnu priču – poentirao je najbolji svetski teniser.

Đoković se osvrnuo i na duel sa mladim Dancem u 1. kol US Opena, pa objasnio zbog čega je bio drugačiji nego uobičajeno po završetku meča.

– Videli ste kakvi su bili treći i četvrti set, teško je bilo proslavjati u tom momentu. Nisam osetio da je trenutak jer je dečko bio jako povređen!

pročitajte još:

Đoković će u drugom kolu igrati sa malo pozantim Holanđaninom Talonom Griksporom (25), koji zauzima 121. mesto na ATP listi i trebalo bi da bude još jedna lakša prepreka našem teniseru ka zacrtanom cilju i osvajanju titule u Njujorku.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike