Cicipas ovim potezom rivale dovodi do nervnog sloma, a za sve je kriv Novak!

06.09.2021

20:41 >> 21:01

0

Autor: Adam Štulić

Trener grčkog tenisera otkrio na koga se Stefanos ugledao

Cicipas ovim potezom rivale dovodi do nervnog sloma, a za sve je kriv Novak!
Copyright Stefanos Cicipas i Novak Đoković, Profimedia

Nekadašnja teniska legenda Mats Vilander sledeći put će dobro razmisliti pre nego što izjavi kako Novak Đoković nema uticaja na „beli sport“. Jer, upravo je srpski as začetnik poteza koji nedeljama unazad dovodi do ludila protivnike Stefanosa Cicipasa.

Grčki teniser od Sinsinatija praktikuje da, kada rezultat nije onakav kakvom se nada, ode na duže pauze do toaleta, što je kulminiralo erupcijom nezadovoljstva Endija Mareja nedavno na meču US Opena.

Nekadašnji prvi reket sveta zbog toga je čak ušao i u manji medijski rat sa Cicipasom, čiji je trener Patrik Muratoglu konačno otkrio „misteriju“ odlazaka na poduže pauze u svlačionicu.

– Kada je gubio 2-0 u finalu Rolan Garosa, Đoković je uzeo pauzu za toalet, vratio se i onda je to bio drugačiji meč. To je naučio od Đokovića – kazao je iskusni strateg, dodavši:

Pročitajte još

– Ali, nije znao da je Đoković razbio njegov ritam. Znao je da je Đoković morao da uzme vreme za sebe u svlačionici i da se resetuje, kako bi igrao drugačije. Naučio je od njega, isprobao to i donelo mu je rezultat. Zato to stalno radi – rekao je Muratoglu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike