Nanećemo štetu Đokoviću, ubeđen sam da Beretini može da ga dobije: Trener Italijana preti Srbinu

08.09.2021

16:16 >> 16:27

0

Vruća uvertira u četvrtfinale US Opena

Nanećemo štetu Đokoviću, ubeđen sam da Beretini može da ga dobije: Trener Italijana preti Srbinu
Copyright Profimedia.rs

Od borbe za polufinale Otvorenog prvenstva Amerike između Novaka Đokovića i Matea Beretinija dele nas sati, a atmosfera već polako dostiže tačku ključanja.

Ne pre 02.30 po našem vremenu u noći između srede i četvrtka Novak i Mateo će na stadion Artur Eš. Srbin sa idejom da nastavi put do rekordnog 21. trofeja na jednom od najveća četiri turnira na svetu i uz svoje uipše kalendarski slem, a Italijan sa željom da po prvi put u karijeri pobedi najboljeg na svetu.

Beretinijev trener Vinćenco Santopadre otkriva da je urađeno mnogo toga u pripremi meča, pa čak i tokom zajedničkog trenera sa našim teniserom. Sve sa željom da se izbegne scenario kakav je viđen u finalu Vimbldona i pobeda našeg asa.

– Prošlog četvrtka smo trenirali sa Novakom i probali nešto što bi moglo da bude od koristi, dok smo pokušavali da prostudiramo i shvatimo šta bi mu nanelo najviše štete. Već imamo nešto na umu, a kako se meč bliži, još ideja nam nadolaze – rekao je Santopadre za list La republika, pa onda istakao da veruje u pobedu i da se raduje predstojećem duelu:

– Možda samo zavaravam sebe, ali sam optimista i ovog puta sam uveren da možemo nešto uraditi. Ovo su oni mečevi iz kojih Mateo može samo da dobije, čak iako izgubi. Igrati protiv Srbina je zadovoljstvo, to je siguran znak da smo na pravom putu. Mateo može osvojiti Grend Slem, u to sam siguran, i to bi bio zaista istorijski rezultat.

pročitajte još:

Nema tu ništa sporno, od jednog trenera se očekuje baš ovakve izjave, jedino što nikako ne treba zaboraviti je činjenica da će Beretiniju na putu ka takvom istorisjkom rezultatu najpre stajati Novak Đoković. Čovek koji je najbolji teniser na svet i čovek oji ga je pobedio u sva tri dosadašanja duela. Čovek čiji je motiv verovatno mnogo veći nego Beretinijev.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike