Nadal morao da potraži pomoć lekara: Misteriozna bolest stopala rešavala se hirurškim nožem (FOTO)

11.09.2021

11:30

0

Španac poručio da je operisan i da odlazi kući na oporavak

Nadal morao da potraži pomoć lekara: Misteriozna bolest stopala rešavala se hirurškim nožem (FOTO)
Copyright Rafael Nadal, Tanjug/AP Photo/Nick Wass

Španski teniser Rafael Nadal saopštio je danas da je imao medicinski tretman na levom stopalu. Nadal već dugo ima velikih problema u treningu i na mečevima, pa je zato posle poraza od Novaka Đokovića u polufinalu Rolan Garosa odlučio da odmori i posveti se oporavku uprkos Vimbldonu i izazovu igranja na OI u Tokiju.

– Hoću da vas obavestim da sam bio u Barseloni sa svojim timom i timom lekara kako bih dobio tretman zbog kog ću morati na nekoliko dana odmora i koji će me takođe odvojiti od terena neko vreme. Vraćam se kući i počinjem oporavak – napisao je Nadal na Instagramu, uz fotografiju sa štakama.

Trenutno peti igrač sveta nije precizirao kakvu vrstu tretmana je imao. Poslednji meč je imao u Vašingtonu, gde je eliminisan od Južnoaferikanca Lojda Herisa sa 2:1 u setovima.

Stručnjaci sumnjaju da Nadal boluje od Miler-Vajsov sindroma, koga izaziva kost koja odumire i zbog toga ne dolazi krv do nje. I njegov trener Karlos Moja je priznao da su ponekad u timu svi očajni, jer nemaju ideju kako bi prišli problemu i kako sprečili velike bolove kod jednog od najboljih iograča današnjice.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike