Novak odustao, pa zaigrao u Australiji

29.01.2021

02:51 >> 06:38

0

Autor: D. B.

Najboljeg tenisera sveta muče žuljevi na desnoj ruci

Novak odustao, pa zaigrao u Australiji
Copyright Profimedia

Novak Đoković je trebalo da odigra prvi meč u 2021. I delimično i jeste. Zašto delimično? Pa zato što se Novak prvo povukao sa egzibicije u Adelejdu, a onda je, ipak, odlučio da na njoj zaigra,

Kako je objasnio njegov trener Goran Ivanišević, u momentu kada je saopšteno da njegov pulen neće igrati, Novak ima problem sa žuljevima na desnoj ruci i nije mogao da drži reket kako treba. Iz tima najboljeg tenisera sveta u tom momentu su i uveravali da ovaj problem neće ugroziti Novakovo učešće na ATP kupu ili Australijan openu.

Umesto Novaka meč protiv Janika Sinera počeo je Filip Krajinović koji je bio Đokovićev trening partner tokom karantina u Adelejdu. I Filip je odigrao prvi set odlično. Dobio je talentovanog Italijana sa 6:3.

A zatim se na terenu pojavio i Novak. U opremi. Sa dva reketa. Publika, kojoj je dozvoljeno da prisustvuje mečevima je bila u transu. Novak je ipak odlučio da zaigra! I odigrao je odlični i pored velikog žulja na desnoj ruci koji je bio vidljiv golim okom. Drugi set je dobio sa 6:3.

– Prvo hvala svima što ste došli na stadion. Nismo igrali pred ovoliko publike 12 meseci. Ovo je bilo posebno. Zahvalan sam svim. Adelajd ima posebno mesto u mom srcu. Ovde sam osvojio turnir pre 14 godina. Uf… Pre 14 godina… Znam da je ovo težak momenat za sve na svetu. Svi mnogo pate. Nije bilo kako ove dve nedelje, ali kada sam izašao da igram, jasno je sve vredelo. Želim da se izvinim što nisam igrao od početka. Morao sam da rešim ovaj problem. Nadam se da je bilo dobro i da ste zadovoljni – rekao je Novak posle meča.

Pročitajte još

U momentu kada je objavljena vest da Đoković neće igrati na ovom egzibicionom meču bilo je je mnogo kontroverzi. Naime, jedan od uslova da top igrači i njihovi timovi budu u blažem karantinu u odnosu na onaj koji važi u Melburnu bio je da se nadmeću u ovoj egzibiciji. Tako da bi možda i u ovome mogli da pronađemo razlog zbog koga je prvoplasirani na ATP listi odlučio da se pojavi na terenu. Mada Đoković je objasnio kako je sve izgledalo iz njegove perspektive.

– Nije lako, ali to je deo našeg posla. Igramo sa bolom. Samo je pitanje da li možeš da izdržiš ili ne. Čeka me ATP kup, ne želim da mnogo rizikujem. Ali, morao sam da igram. Morao sam – objasnio je Đoković koji je očigledno bio prezadovoljan što je ipak uspeo da ispuni obavezu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike