Đoković otkrio još jedan problem sa kojim se suočio

31.01.2021

08:01 >> 08:10

0

Autor: D. B.

Najbolji teniser sveta obavlja poslednje pripreme pred skori start ATP kupa

Đoković otkrio još jedan problem sa kojim se suočio
Copyright Tanjug/Kelly Barnes/AAP Image via AP

Problem je rešen. Tako makar tvrdi najbolji teniser Srbije i sveta Novak Đoković.

Žulj na dlanu koji ga je mučio i umalo onemogućio da nastupi na egzibiciju u Adelejdu više nije tema kojom se bave u njegovom timu. Ono što je otkrio u razgovoru sa medijima uoči početka ATP kupa je da je imao problem i sa žuljem na stopalu.

– Menjao sam tokom današnjeg treninga nekoliko pari patika da bih video koje mi najviše odgovaraju. Sve oko oko žuljeva je sada dobro – objasnio je Novak koji će prvi meč na ATP kupu igrati protiv Kanađanina Šapovalova.

Novak je ponovio i da se dobro oseća u Melburnu.

– Kao da sam kod kuće. Ovde sam osvojio i prvu titulu na gren slemu. Svaki put kada dođem, sve se bolje i bolje osećam – tvrdi Đoković.

Još jedna stvar koja posebno raduje Đokovića je činjenica da će igrati pred publikom.

– Ovo je ono što me posle 15 godina najviše raduje i tera napred je igranje pred publikom. To me “hrani”. Nije bilo lako da se igra bez igde ikoga na tribinama. Imali smo samo u Beču nešto malo ljudi. Naravno, bolje je da imamo takmičenje, nego da nemamo. I to je dozvolilo igračima da se nadmeću u sportu koji vole, ali i da zarade za život. Svi smo uzbuđeni što smo ponovo pred publikom.

Selektor Viktor Trociki jedva čeka da debituje u novoj ulozi.

– Imam ogromno poverenje u momke. Možemo da odbranimo titulu – tvrdi čovek koji je učestvovao kao igrač u prošlogodišnjem osvajanju ATP kupa.

Troiki je objasnio i da to neće biti lako.

– Imamo tešku grupu. Možda i najtežu. I Nemačka i Kanada imaju dobre timove, odlične igrače. Ali, mi imamo Novaka. Nadam se i da će Lajović igrati kao prošle godine. Biće ovo zabavno takmičenje protiv sjajnih rivala – objasnio je Troicki.

Pročitajte još

Srbija će prvi meč na ATP kupu igrati 2. februara od 00.00 po vremenu u Srbiji protiv Kanade. Na teren će prvo Lajović koji će igrati protiv Miloša Raonića, a onda i Đokovića čiji je rival Šapovalov. Treće meč biće sudar dublova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike