Kakve su šanse da Novak već ove godine postane GOAT

31.01.2021 | 14:20 >> 14:21

Autor: Milan Nastić

Mats Vilander veruje da srpski teniser može da stigne Federera i Nadala

Copyright Profimedia.rs

Čuveni švedski teniser Mats Vilander ističe da Novak Đoković ove godine može da stigne po broju grend slemova Rodžera Federera i Rafu Nadala koji su do sada sovojili 20, tri više od prvog reketa sveta.

– Prednost Novaka može da bude što je mlađi od ove dvojice i za razliku od Rodžera i Nadala nema većih problema sa povredama. Čak verujem da to može da se dogodi i ove godine, jer kako bude prolazilo vreme, sve će mu biti teže, jer dolaze mlađe generacije željne trofeja i da prekinu dominaciju njih trojice. Što se tiče Australijan open, mislim da Novak ima najveće šanse, i bilo bi pravo iznenađenje da ga ne osvoji – istakao je Vilander.

Pročitajte još

Konsultant na Jurosortu osvrnuo se i na izolaciju u kojoj je bio odsređeni broj tenisera, napominjući da to ne bi trebalo da utiče na njihovu rezultat na Australijan openu.

– Određeni uticaj će sigurno imati, ali ne bi trebalo da bude od presudnog značaja. Naravno da oni koji su bili u totalnoj izolaciji nisu imali adekvatne uslove, jer nije isto trenirati u sobi i na terenu. Smatram da je najvažnija koncentracija na meču, i vaša psiha, ondo kako se budete sa tim borili u glavi. Toi moraju što pre da izbace iz misli, u suprotno, nisam siguran da mogu da ostvare dobar rezultat u Melburnu – poručio je Vilander.

Instalirajte naš iOS ili android aplikaciju24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam