Koga Srbija čeka ako se plasira u polufinale ATP kupa

03.02.2021

13:55

0

Autor: Milan Nastić

Rusi bez izgubljenog seta među četiri najbolje selekcije

Koga Srbija čeka ako se plasira u polufinale ATP kupa
Copyright Profimedia.rs

Teniska selekcija Rusije plasirala se u polufinale ATP kupa. Oni su u drugom kolu bili bolji od Japana sa 2:0, čime su najavili da imaju najveće ambicije na ovom turniru, koji je uvertira pred početak Australijan opena.

Prvo je Andrej Rubljov  bez izgubljenog seta pobedio Jošitu Nišioku sa 2:0, a identičnim rzultatom slavio je i Danil Medvedev koji je bio bolji od Keija Nišikorija. Oba ruska igrača su pokazali dominaciju i na taj način pokazali da se nalaze u odličnoj formi i da su već sada pokazali da spremno dočekuju Australijan open.

U prvom kolu „zbornaja komanda“ je savladala Argentinu sa 2:0, što znači da njihova reprezentacija u grupnoj fazi nije izgubila nijedan set.

Rusija će tako u polufinalu čekati bolje iz meča između Srbije i Nemačke.

Pročitajte još

Traba istaći da su se prošle godine upravo u ovoj fazi takmičenja sastali ove dve selekcije i Srbija je trijumfovala sa 3:0.

Tada je Dušan Lajović bio bolji Karena Hačanova, Novak Đoković od Medvedeva, a u dublu su Nikola Ćaćić i Viktor Troicki bili upešniji od kombinacije Gabašvili – Kravčuk.

Tako u slučaju da Srbija pobedi Nemačku, treba očekivati još jedan veliki okršaj ove dve Dejvis kup reprezentacije.

Rusija je jedan od glavnih favorita uz Srbiju i Španiju za osvajanje ATP kupa, koji se ove godine za razliku od prethodne igra u Melburnu, a ne u Sidneju.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike