Nema spavanja, nema više ni odlaganja: Đoković i Srbija igraju večeras

04.02.2021

10:45 >> 11:57

0

Autor: D. B.

Stigla je i zvanična potvrda organizatora ATP kupa

Nema spavanja, nema više ni odlaganja: Đoković i Srbija igraju večeras
Copyright Profimedia

Više nema odlaganja! Večeras od ponoći teniseri Srbije će ponovo na teren u Melburnu.

U odlučujućem meču za prolazak u polufinale ATP kupa protiv Nemačke na teren “Rod Lejver Arene” prvo će izaći Filip Krajinović koji će odmeriti snagu sa Janom Lenardom Štrufom, a zatim će Novak Đoković odigrati meč protiv Aleksandara Zvereva. Treći duel će biti meč dublova za koji su prijavljeni Nikola Ćaćić i Dušan Lajović kod Srbije i Kevin Kravec i Andres Mies kod Nemačke. Narvno, selektor Viktor Trociki će imati mogućnost da promeni sastav. U prvom meču na ATP kupu Srbija je pobedila Kanadu, a dan kasnije isto je učinila i Nemačka. Pobednik sutrašnjeg duela trebalo bi da igra u polufinalu protiv Rusije.

Po završetku meča Srbije i Nemačke, na “Rod Lejver areni” igraće Austrija i Francuska, do će u isto vreme kada budu na megdanu Srbi i Nemci u areni “Džon Kejn” igrati Španija (bez Rafaela Nadala koji i dalje ima problema sa leđima) i Grčka. Trenutno nema informacija da li će se meč između Japana i Argentine održati.

Mečevi će biti igrani i na ostalim turnira koji su počeli u Melburnu (dva ATP i tri WTA) i to po ubrzanom ritmu. Miomir Kecmanović će igrati na terenu broj 12 u 00.30 posle ponoći protiv Italijana Salvatore Karuza, a zatim će nekoliko sati kasnije odmeriti snagu protiv boljeg iz duela Slovenca Bedenea i Italijana Sinera. Ovaj duel biće poslednji na terenu broj 10 kompleksa u Melburnu.

Do promena pravila je došlo na mečevima WTA turnira. Svi će se igrati u dva dobijena seta, ali će u slučaju potrebne za odlučujućim trećim on biti igran kao taj-brejk do 10 osvojenih poena.
Zbog toga što se u petak ujutru u Melburnu očekuje kiša, WTA turniri su pomeri u arenu “Margaret Kort” koja ima krov.

Pročitajte još

Do odlaganja mečeva koji su bili predviđeni za četvrtak došlo je zbog toga što je jedan radnik hotela u kome su teniseri provodili dvonedeljni karantin u Melburnu bio pozitivan na testovima, pa je više od 500 ljudi koji imaju veze sa održavanjem Australijan opena moralo u jednodnevnu izolaciju. Tokom proteklih 24 sata testirano je 160 tenisera, ali i članova njihovih timova, radnika hotela…

Direktor Australijan opena Kreg Tili objasnio je da se ne vidi razlog zbog koga bi početak prvog gren slema u sezoni bio pomeren. Prvi mečevi na Australijan openu zakazani su za ponedeljak ujutru po lokalnom vremenu, odnosno od nedelje u ponoć po vremenu u Srbiji. Žreb za turnir će, umesto jutros kako je prvobitno bilo planirano, biti održan u petak ujutru po srpskom vremenu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike