Zverev lansirao projektile, ali ni to nije dovoljno protiv Đokovića

05.02.2021

04:15

0

Autor: D. B.

Srbija izjednačila na 1:1 protiv Nemačke u ATP kupu

Zverev lansirao projektile, ali ni to nije dovoljno protiv Đokovića
Copyright Profimedia

Srbija – Nemačka 1:1. Novak Đoković – Aleksandar Zverev 6:7 (3:7), 6:2, 7:5. Pitanje polufinaliste ATP kupa rešavaće se u dublu.

U gladijatorskoj borbi, koja je trajala dva sata i 36 minuta, najbolji teniser sveta uspeo je da zaustavi u servisu razgoropađenog Nemca.
Zverev je demonstrirao svu moć svog početnog udarca. Demonstrirao je i hrabrost, demonstrirao je znanje i umeće. Ali, rival je bio onaj koji hrabrosti, znanja i umeća ima još više.

U prvom setu dogodilo se nešto što se obično ne događa – Novak Đoković je izgubio taj-brejk. Bio je to set tokom koga su oba tenisera učinili sve kako bi zadržali svoje servise. I u tome su uspeli. Zverev je jako dobro servirao. Njegovi drugi servisi su bili snažni, precizni i jako brzi, dok se Novak mučio sa početnim udarcem.

Atipično za Đokovića, u taj-brejku je izgubio dva servisa. I to pošto je konačno uspeo da oduzme servis rivalu. I za tren oka, od 2:1 za Novaka, bilo je 3:2 za Nemca ruskog porekla. I nije se na tome Aleksandar zadržao, već je do kraja uspeo još jednom da oduzme servis.

Delovalo je da Saša ne može ništa da promaši, da je sve na njegovoj strani. I bilo je. Igralo se pod zatvorenim krovom, što je uvek velika prednost za tenisera koji igru baziraju na dobrom servisu. Samo jedna stvar nije bila na njegovom strani. Činjenica da je protiv sebe imao najboljeg na svetu.

Na 2:2 u drugom setu Novak je prvi put stigao do brejk lopte na meču. Konačno je i Zvereva izdao njegov kao grom jak servis, a Đoković je finim riternom uspeo da oduzme servis rivalu – 3:2.

Težak je bio sledeći gem, ali je stigla i i potvrda brejka. Baš u tim momentima počeo je i veliki pljusak zbog koga su u tomom momentu i prekinuti svi mečevi koji su igrali na otvorenim terenima u kompleksu “Melburn park”. Koliko je jako udarala kiša po krovu, koliko je grmelo iznad “Rod Lejver” arene moglo je da se zaključi i po tome što je Đoković u jednom momentu zastao da bi oslušnuo šta se dešava spolja.

A kada Novaku krene, onda mu ide. Brzo je stigao i drugi brejk i posle 32 minuta vodio je sa 5:2. Tokom sedmog gema pokazao je nekoliko sjajnih poteza. Usledio je ekspresno dobijen gem i odlazak u treći, odlučujući set.

Imao je sreće Zverev na startu trećeg seta. Posebno je to bio slučaj u trećem gemu kada je Novak sjajno vraćao njegove brze i razorne udarce, ali nije uspeo da dođe do prednosti. Dugo je najbolji teniser sveta u trećem setu pokušavao da reši rebus sjajnog servisa Nemaca. I konačno to mu je pošlo za rukom u devetom gemu. Bilo je 40:15 za Zvereva, kada je Đoković nezadrživo krenuo ka brejku. Vešto se pomerao, birao poziciju i uspeo je. Oduzeo je u pravom momentu servis raspoloženog rivala.

Pročitajte još

Ali, odvažni Zverev se nije dao. Vratio je brejk i prvi put na ATP kupu neko je uspeo da oduzme Novaku servis. Ili možda Novak je uvek uspeo da izgubi servis pošto je napravio duplu grešku. Sve u svemu bilo je 5:5. I Novak se odmah vratio. Već u sledećem gemu Đoković je ponovo oduzeo servis rivalu. Usledili su saveti što Gorana Ivaniševića, što Viktora Troickog, ali nisu previše pomogli. Zverev je imao 30:15. Novak uspeo da se konsoliduje, stigao je do meč lopte. I konačno je pronašao način kako da završi ovaj sjajan duel.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike