Da li će Novak braniti trofej na AO? Optimizam je sve veći

01.12.2020

21:24

0

Autor: Adam Štulić

Prvi čovek Otvorenog prvenstva Australije se nada održavanju turnira

Da li će Novak braniti trofej na AO? Optimizam je sve veći
Copyright Tanju/AP/ Photo/Andy Wong/

Velika je neizvesnost oko toga da li će se početkom naredne godine održati prvi grend slem u sezoni. Iako prve procene nisu bile ohrabrujuće, direktor Australijan opena Krejg Tili u utorak je bio znatno optimističniji.

Prvi čovek otvorenog prvenstva Australije je čak poručio kako se nada de će uskoro moći da se objavi i kada će se ulaznice naći u prodaji, što bi trebalo da znači da, ne samo da održavanje Australijan opena nije pod znakom pitanja, već da će najbolji teniseri sveta moći da se takmiče pred određenim brojem navijača.

Šta Novak Đoković misli o vakcinisanju pri dolasku na Australijan open

– Nastavljamo blisko da sarađujemo sa Vladom i optimisti smo da ćemo uskoro biti u prilici da finiširamo detalje za Australijan open – kazao je Tili, dodavši da su organizatori u konstantnim razgovorima sa teniskom organizacijom.

– U kontaktu smo sa Turom, igračima i njihovim timovima, konsultujemo se oko planova za događaj, kako igrači mogu bezbedno da treniraju i pripremaju se za grend slem po karantinskim propisima koje preporuči Vlada – istakao je Tili, poručivši da on i njegov tim nastavljaju s napornim radom kako bi osigurali fantastičan i bezbedan AO, kako za učesnike, tako i za navijače, partnere i osoblje Otvorenog prvenstva Australije.

Kada će početi Australijan open? U igri su tri scenarija

Svakako lepe vesti za sve ljubitelje tenisa, kao i za najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, koji će, kako stvari stoje, ipak biti u prilici da brani trofej na omiljenom grend slemu i tako se primakne Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru u trci za igrača sa najviše osvojenih GS titula.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike