Raspored za AO: Olga za nastavak bajke, FIlipa čeka dupli program

10.02.2021

17:09 >> 18:23

0

Autor: N. St.

Dvoje srpskih tenisera igraće na takmičenju u singlu u Australiji

Raspored za AO: Olga za nastavak bajke, FIlipa čeka dupli program
Copyright Profimedia/BELGA PHOTO PATRICK HAMILTON

Srbija će imati dvoje predstavnika četvrtog dana Australijan opena u singlu. Na terenima u Melburnu će se naći Olga Danilović i Filip Krajinović. U dublu će igrati Nina Stojanović i Nikola Ćaćić.

Jedina naša teniserka u glavnom žrebu će prvi meč na terenu broj tri (u jedan čas posle ponoći po srednjeevropskom vremenu). Rivalka će joj biti Šelbi Rodžers (SAD). Biće to njegov drugi susret. U prvom, u Hjustonu 2019. godine, je Srpkinja slavila sa 2:0 u setovima. Bolja iz tog duela igraće sa pobednicom meča Anet Kontavejt (Estonija)-Heder Votson (Velika Britanija).

Filipov protivnik biće Pablo Anduhar (Španija). Njihov duel počeće na terenu broj sedam posle meča između Felisijana Lopeza (Španija) i Lorenca Sonega (Italija) – oko tri sata po našem vremenu. Srpski i španski igrač se do sada nisu sastajali.

Inače, Krajinović će u tandemu sa Dušanom Lajovićem igrati i u dublu na istom terenu, ali poslednji meč dana. Protivnici će im biti sedmi favoriti Marselo Melo (Brazil) i Orija Tekau (Rumunija). To znači da će Filip imati kratku pauzu između singla i dubla, tačnije mali odmor će trajati dok se ne završi ženski dubl u kome igraju Aranča Rus (Holandija)/Tamara Zidanšek protiv Alison Riske (SAD) i Ajle Tomljanović (Australija).

To nisu jedine obaveze u dublu kada su srpski igrači u pitanju. Nina Stojanović i Darija Jurak (Hrvatska) igraju poslednji meč na terenu 12 protiv rumunsko-argentinskog para Irina Kamelija-Begu/Nađa Podorovska (ne pre 7 ujutru po našem vremenu). Nikola Ćaćić će sa Frederikom Nilsenom (Danska) igrati protiv domaćih predstavnika, dobitnika specijalne pozivnice, Džejmsa Dakvorta i Marka Polmansa. Njihov meč će drugi na terenu broj pet (oko tri ujutru po srednjeevropskom vremenu).

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike