Koliko Lajoviću znači što je drugi put u karijeri stigao do osmine finala nekog grend slema

12.02.2021

12:08 >> 12:11

0

Autor: Milan Nastić

Srpski teniser među 16 najboljih na Australijan openu

Koliko Lajoviću znači što je drugi put u karijeri stigao do osmine finala nekog grend slema
Copyright Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Dušan Lajović je drugi put u karijeri stigao do osmine finala nekog grend slema. Prethodno se to dogodilo 2014. godine na Rolan Garosu, kada je poražen od Rafe Nadala.

– Moram da budem zadovoljan, a rezultat dobija još više na značaju što ne igram najbolji tenis, a uspeo sam da uđem u drugu nedelju Australijan opena. Igramo u specifičnim okolnostima, što mi kažemo ovo je veliki „bust“ za samopouzdanje, pe svega što sam dobio tri meča zaredom, iako sam pre toga imao probleme na ATP kupu. Ovaj uspeh značiće mi i za nastavak sezone – kazao je Lajović.

Srpski teniser se osvrnuo i na meč protiv Martineza, i dodajući kada je prelomio meč.

– Jako sam se loše osećao sa osnovne linije, nikako nisam mogao da nađem tajming, stalno sam kasnio na bekhend strani. Pored toga, osećao sam se komotno u takvom meču, jer sam verovao čim nađem način da igram tenis, da ću imati šansu. Kad se on povredio, kad je počeo da ima problema sa servisom, malo sam se stigao, shvatio sam da ide u moju prednost to što duže igramo. Uspeo sam da prelomim taj drugi i treći set. Četvrti set, on se stvarno borio. Ne mogu da kažem tačno, ali razlika u brzini servisa je bila oko 20 kilometara na sat kad je servirao fit i kad se povredio, ali se sa osnovne borio. Nije dao ništa do poslednjeg poena, nezgodan je. I na mreži je igrao dobro i nalazio rešenja, uvek je uspevao da me nađe na krivoj nozi. Ovaj trijumf dobija još više na značaju, što se nisam dobro osećao, a uspeo sam da pobedim i to je najbitnije u današnjem danu.

Pročitajte još

Dušan Lajović je priznao da mu je teško da igra protiv igrača koji izvode servis preko 2oo km, a onda igraš protiv nekog koji ima totalno drugačije stil igre.

– Najveći broj grešaka koje sam pravio jeste što, u prethodnih par mečeva u kojima sam igrao protiv tenisera koji konstantno lupaju 200 servis i udaraju servis na bum, ja sam konstantno imao taj blok udarac, blok, blok. Danas, dečko servira ceo dan 160 na sat, ti imaš vremena ceo udarac da napraviš. U svakom trenutku kada sam sebi rekao, ‘imaš normalan zamah, najnormalniji udarac’, ne ono da se kočiš, staviš u blok jer nije dovoljno, tada su prirodno dolazili ti taktički delovi u toku poena, da ne moram da razmišljam. Kad si stegnut i kad razmišljaš, ‘čekaj da izblokiram ovo’, to jednostavno nije moja igra, ne možeš ništa da radiš što inače ne radiš – istakao je Lajović.

Srpski teniser smatra da nema igrača na Australijan openu koji je 100 odsto zdrav, a razlog leži u izolaciju u kojoj su bili dve nedelje.

– Nema 100 odsto ovde zdravih igrača, posle karantina, svako ima neke svoje probleme. Iz dana u dan se improvizuje, nadam se da ću do sledećeg meča da se oporavim. Danas sam se fizički osećao dosta bolje nego prethodna dva meča i posle ovakvog meča telo se oseća opuštenije, samim tim manje trpi. Nadam se da su u sledećem meču moći da budem reprezentativan što se tiče fitnesa, jer nemam nikakvih problema u ovom trenutku – zaključio je Lajović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike