Dominik Tim vraća se kući: Nisam mašina. mada bih voleo da jesam

14.02.2021

09:31 >> 09:32

0

Austrijanac eliminisan sa turnira, iako je na kladionicama bio glavni favorit za osvajanje Melburna

Dominik Tim vraća se kući: Nisam mašina. mada bih voleo da jesam
Copyright Tanjug/(AP Photo/Hamish Blair)

Eliminacija Dominika Tima od 18. nosioca Bugarina Grigora Dimitrova, prva je veća senzacija na AO u Melburnu. Bugarin je sa glatkih 3:0 (6:4, 6:4, 6:0) počistio treći reket sveta, koji posle meča nije tražio opravdanje za neverovatan pad u igri, mada je bilo jasno da mu je nedostajalo snage i spremnosti za ovakav turnir:

– Mislim da me je do poraza dovela kombinacija nekih stvari, nekih sitnih fizičkih problema, plus zaista loš dan, plus činjenica da je on sjajan igrač. Dakle, kombinacija te tri stvari i onda se takav rezultat može dogoditi – rekao je Austrijanac.

Tim se u prethodnoj rundi borio protiv Nika Kirjosa u pet setova. Tada je često ukazivao na problem sa šakom, ali posle ispadanja sa gren slema nije želeo mnogfo da priča o tome:

– Imao sam nekoliko malih fizičkih problema. Ne želim da im pridajem značaj. Ne želim da pronalazim izgovore. Ali stvar je takođe u tome što nisam mašina. Mislim, ponekad bih voleo da budem, ali dogode se zaista, zaista loši dani. Čim niste sto posto na terenu na svom nivou, dese se ovakvi rezultati i upravo se to danas dogodilo.

Pobednik ovog meča sastaće se u sledećem kolu sa najprijatnijim iznenađenjem grend slema u Melburnu – Rusom Aslanom Karacevom.

Pročitajte još

– Tokom cele sezone imate samo jedan mečeva na kojem lopta uvek ide tamo gde treba, a danas je bio jedan od tih dana – rekao je Dimitrov u svom intervjuu posle meča.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike