KRAJ: Novak "slomio" Raonića za plasman u četvrtfinale AO (foto, video)

14.02.2021

09:51 >> 13:53

0

Autor: Adam Štulić

Najbolji teniser sveta slavio 3:1

KRAJ: Novak "slomio" Raonića za plasman u četvrtfinale AO (foto, video)
Copyright AP Photo/Hamish Blair

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u  četvrtfinale Australijan opena.

Srpski as je za plasman u drugu nedelju prvog grend slema u sezoni savladao Miloša Raonića 3:1.

Prvi reket planete je ostvario malu pobedu i pre nego što je razmenio prvi udarac sa Kanađaninom. Podsetimo, Novak se povredio tokom trećeg seta prethodnog duela sa Tejlorom Fricom, zbog čega je njegov nastup na današnjem meču bio pod ogromnim znakom pitanja, ali je Srbin dan pauze iskoristio da se oporavi dovoljno da bi izašao na megdan Raoniću, koji ni u 12. međusobnom duelu nije uspeo da slavi protiv Srbina.

Pročitajte još

Novakov rival u četvrtfinalu biće Saša Zverev, koji je nešto ranije bio bolji od Dušana Lajovića.

ČETVRTI SET

14.25′ – KRAJ

6:4 Najbolji teniser sveta Novak Đoković je u četvrtfinalu Australijan opena, pošto je odlučujući gem protiv Raonića osvojio uz jedan izgubljen poen.

14.20′ – BREJK, NOVAK SERVIRA ZA POBEDU!

5:4 Jurio je Novak brejk u drugoj polovini četvrtog seta i “ujurio” ga u najboljem mogućem trenutku. Sa tri greške Kanađanina, Đoković je prvi put na meču imao tri vezane brejk prilike. Dve je Raonić spasao, ali je potom napravio još jednu neiznuđenu grešku, kojom je Noletu otvorio vrata pobede.

4:4 Odlično je Novak otvorio gem, poveo 30:0, ali je potom napravio dve vezane greške iz bekenda. Ipak, srpski as je zadržao hladnokrvnost i sa dva sjajna prva servisa otvorio sebi put do izjednačenja u gemovima.

14.10′ – NOVAK NAPADA RAONIĆEV SERVIS

3:4 Još jednom je Raonić “preživeo” Novakov napad. Poveo je Srbin 0:30, ali je Kanađanin potom vezao tri sjajna prva servisa i došao do gem lopte, koju je Srbin spasao, da bi mu neiznuđenom greškom već u sledećem poenu poklonio drugu, koju je Kanađanin pretvorio u poen servis vinerom.

3:3 Uz jedan izgubljen poen, Novak je poravnao rezultat na sredini trećeg seta.

Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

2:3 Posle dva malo stresnija gema, Raonić čuva servis bez izgubljenog poena.

2:2 Sa dve neiznuđene greške Novak je “pogurao” rivala do 0:30, ali mu se Raonić “odužio” na isti način kada se, pri rezultatu 30:30, odlučivalo o osvajaču četvrtog gema u četvrtom setu.

13.55′ – RAONIĆ “PREŽVEO”

1:2 Imao je Novak veliku priliku da napravi, možda i odlučujući korak ka pobedi. Vodio je 15:40, posle asa Raonića pri prvoj brejk lopti, druga se igrala na drugi servis, ali je Đoković neiznuđenom greškom olakšao rivalu put do izjednačenja, posle čega su usledili još jedan as i servis viner, kojim je Miloš sačuvao vođstvo.

1:1 Siguran je i Novak na startu seta. Takođe je osvojio uvodni servis gem uz jedan izgubljen poen.

Profimedia

0:1 Ako je suditi po uvodnom gemu četvrtog seta, prethodni deo meča nije ostavio velikog traga na Raoniću, koji osvaja gem uz jedan izgubljen poen.

TREĆI SET

13.43′ – SJAJAN NOVAK

1:6 Posle manje od pola sata igre Novak je osvojio treći set. Srpski as je pet uzastopnih servis gemova rešio u svoju korist, odlučujući uz jedan izgubljen poen.

1:5 Novak servira za osvajanje seta, pošto je i drugi put u trećem setu oduzeo servis rivalu. Ovoga puta je dobio jednu priliku i iskoristio je sjajnim riternom.

Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

1:4 Novak je, uz malo muke, potvrdio brejk. Poveo je Raonić 15:30, potom spasao jednu brejk loptu, ali je Đoković uspeo da osvoji naredna dva poena, odlučujući na rivalovu neiznuđenu grešku.

13.31′ – BREJK!

1:3 Novak prvi stiže do brejka u trećem setu. Čim je Raoniću stao prvi servis, srpski as je dobio priliku da ga ugrozi i oduzme mu servis, što je i uspeo, iskoristivši drugu brejk loptu.

13.24′ – TENISERI SIGURNI NA OTVARANJU TREĆEG SETA

1:2 Kao i u prethodna dva gema, teniser na servisu, ovoga puta Novak, osvojio je gem uz jedan izgubljen poen.

Profimedia

1:1 Sa tri vezana as servisa Raonić je stigao do tri gem lopte, od kojih je drugu pretvorio u poen za izjednačenje.

1:0 Sigurno je Novak, uz jedan izgubljen poen, otvorio treći set.

DRUGI SET

13.14′ – RAONIĆ OSVAJA DRUGI SET

4:6 Posle 49 minuta igre Raonić osvaja drugi set uz jedan izgubljen poen u odlučujućem gemu.

Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

4:5 Novak je uradio lakši deo posla. Asom, uz jedan izgubljen poen, Srbin je osvojio deveti gem drugog seta, ali u narednom će Raonić servirati za izjednačenje.

3:5 Iako je Kanađanin do gem lopte stigao sa tri as servisa, Novak je uspeo da ga ugrozi, došavši do izjednačenja. Ipak, Raonića je u odlučujućim momentima nastavio da služi servis, pa je narednu gem loptu u poen pretvorio još jednim asom. Novak servira za ostanak u setu.

3:4 Uz jedan izgubljen poen, u jednom od najlakših i najbržih servis gemova, Novak je prekinuo mini seriju Raonića od tri vezana osvjena gema.

Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

2:4 Raonić potvrđuje brejk uz jedan izgubljen poen.

12.56′ – BREJK!

2:3 Raonić pravi prvi brejk na meču. U drugom vezanom Đokovićevom servis gemu Kanađanin je stigao do brejk lopte. Ovoga puta je imao dve vezane, pošto je Novak na 15:30 napravio duplu servis grešku. Miloš je prvu priliku propustio, ali je drugu, forhend vinerom pretvorio u poen za oduzimanje servisa srpskom asu.

2:2 Posle male pauze zbog ukazivanja pomoći Milošu Raoniću, koji je tražio da mu se bandažira desni skočni zglob, duel je nastavljen osvajanjem gema Kanađanina uz jedan izgubljen poen.

Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

12.43′ – PRETI I RAONIĆ

2:1 Najduži gem u dosadašnjem toku meča, koji je trajao skoro osam minuta, Novak rešava u svoju korist, pošto je prethodno spasao prvu brejk loptu Raonića na meču. Tek u trećem gemu drugog seta Kanađanin je prvi put došao do izjednačenja, a Đoković je drugu gem loptu pretvorio u poen vredan osvajanja gema.

12.36′ – PROPUŠTENA ŠANSA ZA BREJK

1:1 Delovalo je posle 30:0 da će Raonić lako doći do osvajanja gema, ali su tri naredna poena ušla u nešto duže razmene gde je Novak dominantan, što je rezultiralo sa brejk loptom, koju je Kanađanin, ipak, uspeo da sačuva i potom osvoji svoj prvi gem u nastavku meča.

1:0 Poveo je Raonić 0:15 i 15:30, ali je Novak uspeo da napravi preokret i osvoji uvodni gem drugog seta na svoj servis.

Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

PRVI SET

12.25′ – NOVAK OSVAJA PRVI SET

7:6 Mini brejkom na samom početku i pri kraju taj brejka Novak je došao do tri vezane set lopte, od kojih su dve bile na njegov servis. Prvu je propustio neiznuđenom greškom, ali je drugu pretvorio u poen za početno vođstvo posle 56 minuta igre.

12.16′ – TAJ BREJK

6:6 Pošto je Novak bez izgubljenog poena osvojio 12. gem, pobednika prvog seta odlučiće taj brejk.

5:6 Sa dva vezana as servisa, osmim i devetim u dosadašnjem toku meča, Raonić je, bez izgubljenog poena, osigurao taj brejk.

5:5 Relativno lako, uz jedan izgubljen poen, Novak dolazi do izjednačenja.

Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

12.07 – NOVAK PROPUSTIO JOŠ JEDNU PRILIKU

4:5 Dva uzastopna servis gema Raonića traju više od pet minuta i u oba je Novak imao priliku za brejk. U ovom je poveo 0:30, potom sitgao do šanse da oduzme servis rivalu, ali je Milošu ponovo u ključnim momentima proradio prvi servis, pa će Đoković u narednom gemu servirati za ostanak u setu.

4:4 Došao je Raonić do 30:30, ali je Novak bez većih problema sačuvao servis.

11:57′ – PRVA BREJK LOPTA NA MEČU

3:4 Imao je Novak veliku priliku da oduzme servis rivalu, na brejk loptu Raonić je imao drugi servis, ali je srpski as neiznuđenom greškom propustio šansu, da bi u naredna dva poena Kanađanin odlično odservirao i olakšao sebi put do novog vođstva.

Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

3:3 Na identičan način, asom, uz jedan izgubljen poen, Novak treći put poravnava rezultat u prvom setu.

2:3 As servisom, uz jedan izgubljen poen, Raonić čuva vođstvo u uvodu meča.

11.45′ – NOVAK DELUJE VEOMA DOBRO

2:2 Zaista dobro Novak izgleda na startu meča, barem vidljivo, nema ni traga mučenju kroz koje je prolazio tokom dva i po seta duela za Fricom. Četvrti gem prvog seta protiv Raonića dobio je uz jedan izgubljen poen.

Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

1:2 Zatajio je malo prvi servis Raoniću u trećem gemu ovodnog seta, ali je Kanađanin uspeo da zadrži minimalno vođstvo uz dva izgubljena poena.

1:1 Iako je Raonić poveo 0:30, srpski as je uspeo da osvoji svoj uvodni servis gem na meču. Novak, zasad, izgleda veoma dobro s obzirom na povredu zadobijenu pre dva dana.

11.32′ – RAONIĆ SIGURAN

0:1 Prvi gem na meču osvojio je Raonić uz jedan izgubljen poen.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike