Nadal nastavlja put ka istoriji, Cicipas ide dalje bez borbe

15.02.2021

07:55

0

Autor: D. B.

Španac u tri seta bolji od Fonjija, čiji je sunarodnik Beretini predao meč Grku

Nadal nastavlja put ka istoriji, Cicipas ide dalje bez borbe
Copyright Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Rafael Nadal nastavlja da krči put ka rekordnoj 21. tituli na Gren slem turnirima. U 4. kolu Australijan opena teniser broj 2 na ATP listi bio je bolji od Italijana Fabija Fonjinija u tri seta – 6:3, 6:4, 6:2.

Mesto u četvrtfinalu Australijan opena, 13. put u karijeri, izborio je za dva sata i 16 minuta igre.

Kada igrate protiv Fabija uvek morate da budete zabrinuti. On uvek može svakome da napravi problem. Imao sam sreće kada je napravio brejk u drugom setu da odmah uzvratim. Bilo je dosta vlažno i samim tim loptice su bile brže. I to volim, ali moram da se prilagodim svakoj situaciji – pričao je posle meča Rafa.

Nadal je tokom meča imao 24 vinera, šest asova, dok je Fonjini iskoristio samo dve od šest brejk prilika uz 35 neiznuđenih grešaka.

Španac je tako nastavo svoj put ka istoriji. A osim što na ovom Gren slemu ima priliku da nadmaši Rodžera Federera po broju osvojenih titula na četiri najveća turnira, odvajanjem Australijan opena postao bi i prvi teniser u istoriji koji je dva ili više puta osvajao svaki od četiri Gren slema.

Pročitajte još

U svom 43. meču u četvrtfinalnim nekog od Gren slemova Nadal će igrati protiv Stefanosa Cicipasa. Njegov rival Mateo Beretini je morao da preda meč bez borbe zbog povrede mišića trbušnog zida.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike