Serena u suzama: Rekord i mesto u istoriji su sve dalje

18.02.2021

06:39 >> 06:42

0

Autor: D. B.

Amerikanka poražena u polufinalu Australijan opena

Serena u suzama: Rekord i mesto u istoriji su sve dalje
Copyright Tanjug/Rob Prezioso/Tennis Australia via AP

Naomi Osaka (23) je zaustavila Serenu Vilijams (39) u pohodu na 24. gren slem titulu u karijeri. U polufinalu Australijan opena, Japanka rođena u SAD, bila je bolja od jedne od najboljih teniserki u istoriji – 6:3, 6:4.

Pred 7.500 navijača u “Rod Lejver” areni, Osaka je upisala svoju 21. uzastopnu pobedu, nanevši prvi poraz Sereni u polufinalu Ozi opena u karijeri (do sada je bila uspešna u osam polufinalnih mečeva).

– Bila sam dete i gledala sam Serenu kako igra. To što sada mogu da igram protiv nje za mene je san. Velika je stvar kada uspeš da pobediš jednu takvu takmičarku – presrećna je posle meča bila Osaka.

Bio je to meč u kome je Naomi imala četiri brejk lopte. Sve četiri je iskoristila. Serena je u prvom setu povela sa 2-0, ali je Osaka uzvratila sa pet uzastopnih osvojenih gemova. Vilijamsova se mučila kako da pronađe ritam, a tokom prvog seta nije imala nijedan forhend viner.

U drugom je bilo 4:4 i Serena je imala servis. Međutim, sva četiri prva je promašila. Osaka je to iskoristila i napravila je brejk kojim je praktično i rešila pitanje pobednika.

– Razlika je bila u broju grešaka. Imala sam toliko šansi. Ma mogla sam da vodim i sa 5-0 – razočarano je pričala Vilijamsova.

Serena je odigrala 11 gren slemova od kada je poslednji put osvojila titulu na jednom od četiri najvažnija turnira u svetu belog sporta 2017. godine. Taj 23. gren slem bio je Australijan open 2017. godine.

Pročitajte još

Upitana je Serena na pres konferenciji i da li je ovo bio njen oproštaj od Melburna. Novinari u Australiji su to zaključili na osnovu činjenice da je Vilijamsova prilikom izlaska sa terena stavila ruku na srce tokom pozdrava publici.

– Ovo je bio samo loš dan na poslu – jedva je izgovorila Serena, da bi potom napustila konferenciju za medije uz suze u očima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike