Povreda je iza Novaka: Odigrao najbolji meč na Australijan openu

18.02.2021

11:38 >> 11:40

0

Autor: Milan Nastić

Prvi reket sveta otkrio da nije imao nikakav bol tokom duela sa Karacevim

Povreda je iza Novaka: Odigrao najbolji meč na Australijan openu
Copyright Tanjug/AP Photo/Andy Brownbil/

Novak Đoković je napokon odigrao meč na kojem nije imao problema sa povredom i na terenu se automatski mogla videti dominacija prvog reketa sveta.

– Napokon tokom meča nisam osetio nikakav bol, i slobodno mogu da kažem da sam do sada odigrao najbolji meč na Australijan openu. Sve je funkcionisalo onako kako sam ja želeo. Igrao sam na visokom nivou i raduje me forma pred finale. Stigao sam do same završnice i naravno da sam zadovoljan svojim učinkom, jer ću ponovo imati priliku da se borim za trofej u Melburnu – kazao je Đoković odmah posle meča sa Karacevim.

Prvi reket sveta se osvrnuo na sam meč i pohvalio ruskog tenisera za sve što je uradio na ovom grend slemu.

– Sve pohvale za Karaceva, odigrao je fantastičan turnir. Ostvario najbolji rezultat u karijeri. On u ovom meču nije imao šta da izgubi, igrao je rasterećeno, udarao lopticu najbolje što je mogao. Ali, sa druge strane spremio sam se za ovaj meč, nijednog trenutka nisam potcenio svog protivnika. Kod mene je došlo malo do opuštanje u drugom setu, ali sve je završeno onako kako sam ja očekivao.

Pročitajte još

Srpski teniser je istakao da mu sledi dva dana odmora i da će taj period na najbolji mogući način iskoristiti da se pripremi finale.

– Mislim da ću sutra odmarati, dok ću u subotu da treniram, kad budem video ko mi je protivnik u finalu i da se spremim za njegovu igru. Imaću dovoljno vremena i nadam se da ću u najboljoj formi dočekati najvažniji duel na Australijan openu. Što se tiče eventualnog protivnika, obojica igraju odličan tenis. Cicipas je u okršaju sa Nadalom pokazao da je u odličnoj formi i nema dileme da je to bio najbolji meč na turniru. Medevedev, sa druge strane ne zna za poraz tri meseca, igra fantastično, osvojio ATP kup, što dovoljno govori o kakvom igraču se radi – zaključio je Đoković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike