Srpska teniserka otvorila dušu: Uništila sam srce svojim odlukama, imam sreće što sam ostala živa

04.03.2021

19:09 >> 19:32

0

Autor: N. St.

Dejana Radanović detaljno pričala o svim problemima kroz koje je prošla

Srpska teniserka otvorila dušu: Uništila sam srce svojim odlukama, imam sreće što sam ostala živa
Copyright MN Press

Pošast koja je opkolila svet stvara ogromne probleme u svim sferama života. Izuzetak od toga nisu ni sportisti.

Kroz pravu životnu dramu je zbog korone prošla Dejana Radanović. Sve to je otkrila putem društvenih mreža.

Sredinom novembra sam počela da se osećam umorno i na terenu i van njega. Napravila sam pauzu od pet dana kako bih se odmorila, ali čim sam počela da treniram isti osećaj se pojavio. Noge su mi bile teške, nije mi bilo lako ni da džogiram, a kamoli da se krećem na terenu. Tako sam trenirala desetak dana i govorila sam sebi da sam iscrpljena zbog svega što se dešava u svetu tokom 2020. godine – počela je Dejana.

Nastavila je u istom ritmu.

– Posle tih desetak dana nekoliko ljudi oko mene je dobilo pozitivne testove na koronu, uradila sam i ja test, bio je negativan. Uradila sam test na antitela takođe i nivo je bio ludački visok, što je značilo da sam trenirala dok sam imala virus u svom telu. Nisam imala nikakve simptome, tako da nisam ni razmišljala da je možda virus odgovoran za moje stanje. Sećam se, bio je četvrtak kada su rezultati stigli i razmišljala sam „hajde da odmorim do ponedeljka i onda ću da nastavim da radim“. Nisam bila svesna da će to biti velika greška.

Nije tome davala preveliki značaj.

– Bez ikakvih simptoma, osim osećaja umora, nisam ni razmišljala da bi trebalo da napravim odmor od mesec dana. Kako profesionalni sportista sebi da dozvoli da mesec dana ne radi ništa zato što oseća umor (ne govorim ovde o slučajevima sa mnogo gorom situacijom i povredama naravno).

Boljitak je bio pogrešan znak u tom momentu.

Posle nekoliko dana sam počela da se osećam bolje. Nije bilo perfektno, ali jeste bolje, pa sam posle nedelju dana treninga odigrala i neke egzibicione mečeve kako bih zaradila novac i spremila se bolje. Bilo mi je teže da treniram, ali sam gurala sebe, jer je to nešto što profesionalni sportisti rade, posebno u predsezoni.

Onda je usledilo putovanje.

Po završetku predsezone sam otišla u Južnu Afriku (na 1400 metara visine i 25 do 30 stešeni celzijusa). Bukvalno nisam imala snage d trčim 50 metara i da se zagrevam pre treninga. Prvih nekoliko dana sam pomislila da mi možda treba vreme da se naviknem na takve vremenske uslove. Nije bilo promena. Igrala sam mečeve u takvim uslovima i bilo mi je teško i da hodam. Vežbaš nekoliko sati dnevno i dođeš do stanja u kom ne možeš ni da hodaš.

Srpska teniserka je tada shvatila da nema više vremena za čekanje.

Kada sam se vratila kući posetila sam kardiologa, što je nešto što je trebalo da uradim znatno ranije. Srce mi je bilo u veoma lošem stanju. Sada, skoro četiri meseca kasnije, još uvek se nije oporavilo. Ne mogu da zamislim kroz kakvu torturu je srce prošlo zbog mene.

Na kraju je imala jasnu poruku za sve.

Nažalost, nekoliko sportista koji su trenirali sa prisustvom virusa se nisu oporavili na pravi način i srce im je stalo. Verovatno ni sama ne shvatam koliko sam sreće imala što se to nije meni desilo. Ukoliko radite kancelarijski posao svakako je potpuno drugačija priča od one kada morate da trčite nekoliko sati dnevno. Slušajte svoje telo kako biste znali kada treba da gurate, a kada da stanete – zaključila je Dejana Radanović.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike