Želite dokaz da Zverev zaslužuje bolji plasman na ATP listi? Upravo je stigao iz Akapulka

21.03.2021

08:30 >> 08:32

0

Autor: D. B.

Nemac je osvojio prvi turnir u 2021. godini

Želite dokaz da Zverev zaslužuje bolji plasman na ATP listi? Upravo je stigao iz Akapulka
Copyright Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwell

Četrnaesti put u karijeri pored imena i prezimena Aleksandra Zvereva stoji osvajač ATP turnira.

Nemac je trijumfovao u finalu turnira u Akapulku pobedivši Stefanosa Cicipasa sa 6:4, 7:6 (3) u meču koji je trajao dva sata i 19 minuta.

Bio je to odličan meč u kome je Cicipas prvi došao do brejka u prvom setu. Ipak, Saša je uspeo da istopi minus. U drugom setu Grk je imao i set loptu pri vođstvu 6:5, ali je i ovaj set pripao Zverevu.

– Ovo je turnir koji sam priželjkivao da osvojim tokom karijere. Imam odličan odnos sa navijačima u Meksiku. Ostvario sam jedan cilj u karijeri i zbog toga sam srećan – rekao je posle meča Zverev.

Pročitajte još

Zverevu je ovo prva titula u 2021. godini, ali da je igrač koji je definitivno u usponu svedoči i sledeća činjenica. Od februara 2020. do marta 2021. godine odigrao je 43 meča. Pobedio je na 32. Igrao je finale na US Openu, stigao do četvrtog kola Rolan Garosa, četvrtfinala Australijan opena, osvojio je dva turnira iz serije ATP 250, jedan iz kategorije ATP 500 i jedno finale Mastersa.

Čisto da se ne pitamo zbog čega je Nemac podigao glas zbog sadašnjeg načina rangiranja igrača na ATP listi, na kojoj je i dalje lošije plasiran od Rodžera Federera koji gotovo da više i ne igra tenis.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike