Srbija - SAD 2:0: Olga i Nina u glavnom žrebu Mastersa u Majamiju

23.03.2021

21:30 >> 21:32

0

Autor: Adam Štulić

Mlade srpske teniserke uspešno prošle kroz kvalifikacije

Srbija - SAD 2:0: Olga i Nina u glavnom žrebu Mastersa u Majamiju
Copyright Profimedia

Masters u Majamiju biće “bogatiji” za još dva takmičara iz Srbije, pošto su se u glavnom žrebu turnira našle Olga Danilović i Nina Stojanović.

Obe srpske teniserke do učešća na turniru došle su pošto su na poslednjem kvalifikacionom koraku bile uspešnije od američkih teniserki Kristin En i Betani Matek Sands.

U danu kada se u javnosti pojavila veoma ružna vest o njenom treneru, mlada srpska tenisrka je uspela da zadrži koncentraciju i u poslednjem kolu kvalifikacija savlada Amerikanku Kristi En 2:0 – 7:6(4), 6:3.

Olga je uspela da savlada 121. tenisrku sveta posle nešto više od sat i po vremena igre, a najveći deo posla uradila je u prvom setu, koji je rešila u svoju korist posle velikog preokreta.

Naime, En je u dva navrata u finišu seta dolazila do brejka prednosti (4:2 i 6:5), ali je Olga oba puta uspevala da odmah vrati izgubljen servis, da bi u taj brejku slavila sa sigurnih 7:4.

Na pozitivnom talasu iz prvog seta, Olga je brzo došla do dva gema prednosti (2:0), da bi pri rezultatu 5:3 oduzela servis rivalki i tako izborila mesto u glavnom žrebu, gde je čeka duel sa 57. teniserkom sveta Letonkom Anastasijom Sevastovom.

Rezultatski znatno lakši posao imala je Stojanovićeva, koja je za sat i 31 minut igre savladala znatno iskusniju Matek Sands 6:4, 6:3. Naredna rivalka biće joj Britanka Heder Votson, koja se nalazi na 65. mestu WTA liste.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike