Ni tada nije bila šala: Đoković je baš 1. aprila krenuo ka teniskom sazvežđu

01.04.2021

09:41 >> 10:14

0

Autor: D. B.

Te 2007. godine počela je priča kojoj se kraj ne nazire

Ni tada nije bila šala: Đoković je baš 1. aprila krenuo ka teniskom sazvežđu
Copyright Profimedia

Tog 1. aprila ovo nije bila lažna vest: Novak Đoković je postigao najveći uspeh u karijeri – osvojio je turnir Masters serije u Majamiju pobedom nad Argentincem Giljermom Kanjasom u tri seta 6:3, 6:2, 6:4.

– Presrećan sam. Ovo je do sada moja najveća titula. Ali, nadam se da je pehar u Majamiju samo početak. Finalni meč zaista nije bio lak. Kanas je dva puta pobedio Federera i posle teškog perioda u životu, zasluženo se vratio u vrh svetskog tenisa – pričao je Đoković.

Pročitajte još

Ovo je samo kratko podsećanje na prvu Masters titulu u životu, tada tinejdžera iz Beograda od 19 godina. Baš 1. aprila 2007. Novak je krenuo u pohod ka vrhu. A Kanjas je krenuo ka kraju karijere. Argentinac je stavio tačku 2010.

– Pobedio sam tada Federera u polufinalu. Bila mi je to najbolja godina u karijeri. U to vreme Novak je bio veliki talenat i moglo je da se vidi da će biti prvi na svetu – objasnio je pre par godina Kanjas.

A za Novaka bila je to prva titula na Mastersima, prva od šest u Majamiju… Đoković je do sada sakupio 36 titula na najjačim turnirima ATP tura.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike