Zavirite na mesto gde će šampioni igrati u Beogradu (FOTO)

31.03.2021

18:07 >> 18:17

0

Autor: Milan Nastić

Ekipa 24sedam proverila je da li je sve spremno za tenisko proleće u našem glavnom gradu

Zavirite na mesto gde će šampioni igrati u Beogradu (FOTO)
Copyright 24sedam

Beograd će biti spreman, Srbija će biti spremna. Ovog proleća i leta naša država i njen glavni grad biće centar teniskog sveta zahvaljujući činjenici da će se u prestonici održati četiri važna turnira.

Redom: čelendžer za tenisere koji će početi 12. aprila, pa ATP turnira iz serija 250 koji startuje sedam dana kasnije, potom VTA turnir iz serije 250 koji će startovati 16. maja, pa čelendžer za teniserke sa početkom 22. jula.

Nažalost, na prvom ATP turniru u Beogradu posle osam dugih godina, neće biti publike zbog već poznate epidemiološke situacije, ali to ne znači da organizatori ne čine sve da na terenima u Teniskom centru “Novak” sve ne bude cakum-pakum. U to je tokom današnjeg dana mogla da se uveri i ekipa 24sedam koja je napravila “patrolu” po Dorćolu da bi videla kako teku pripreme za jedan od značajnijih sportskih događaja ove godine u našoj zemlju.

24sedam

A ono što smo zatekli garantuje da će sve biti na vrhunskom nivou. Uostalom, kako da ne bude kada će na beogradskom ATP turniru učešće uzeti najbolji među najboljima, Novak Đoković, ali i 12 igrača iz prvi 35 na svetu! Da, sa pravom može da se tvrdi – ovako jak turnir nikada pre nije održan u Srbiji.

Osim Novaka, Beograd će biti domaćin i trenutno četvrtom teniseru sveta i gren slem šampionu Dominiku Timu, pa desetom na svetu Mateu Beretiniju, čoveku koji ove sezone piše pravu sportsku bajku i igraču koji je za samo mesec dana praktično od anonimusa došao do statusa velike zvezde Aslanu Karacevu, velikom šoumenu Gaelu Monfisu… Naravno, biće tu i najbolji teniseri Srbije kao što su Dušan Lajović, Filip Krajinović, Laslo Đere, Miomir Kecmanović, pa Borna Ćorić…

24sedam

U skladu sa tim da se u Beogradu okuplja “teniski krem”, jasno je i da uslovi moraju da budu na visokom nivou. Danas smo zatekli na desetine radnika u kompleksu “Teniski centar Novak” koji nemaju dileme da će sve završiti do početka čelendžera u konkurenciji tenisera.

Već su postavljene tribine na glavnom stadionu, što je bio najobimniji i najteži deo posla, ostale su samo još neke sitnice kako bi taj objekat dobio finalni izgled.  I sve ostale prateće stvari ušle su u završnu fazu, na svakom mestu mogu da se vide radnici koji ubrzano pokušavaju da sve skockaju.

Iako su radovi u punom jeku, na pomoćnim terenima mogli su da se vidi teniseri koji marljivo rade. Bivši teniser, sada trener Ilija Bozoljac čisto je šljaku na jednom, dok je na drugom bila Ivana Jorović. Iza glavnog stadiona trenirala je i Olga Danilović, a na Dorćolu je juče ujutru bio i njen otac, Predrag Saša Danilović, košarkaša legenda i predsednik KSS.

Pročitajte još

Osim radova, vidljivo je i da se vodi računa mestima na kojima će biti postavljene TV kamere, kao i priprema pozicija za komentatore.

Jedan deo “Teniskog centra Novak” služi za crtanje i već su urađeni veseli grafiti na kojoj su nacratana deca, kao i sve što je vezano za taj uzrast. Od ptica, drveća i mnogo drugih detalja koji će umnogome ulepšati taj kompleks.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike