Kako će vlada države Viktorije pomoći Đokoviću na Australijan openu

07.12.2020 | 09:12 >> 09:16

Autor: Milan Nastić

Na ovaj način žele da rasterte finansijski organizatore turnira

Copyright Profimedia.rs

Nakon što je Australijan open odlučio da finansijski pomogne tenisera tokom prvog grend slema u sezoni, na takav korak se odlučila i država Viktorija gde se održava ovaj prestižni turnir.

Naime, oni će novčano pomoći svakog igrača, tako što će im pokriti troškove prevoza i smeštaja za igrače i njihove stručne štabove. U to je uključeni i petostani trening, kao i teretana, ali i hrana.

Novače, evo ti 61 evro – to ti je za hranu

Država Viktorija na taj način želi da rasterti finansijski organizatore Australijan opena kako bi se smanjili troškovi, jer nema dileme da će ove godine turnir u Melburbu biti održan u totalno drugačijim okolnostma nego što je bio slučaj prethodnih.

– Australijan open je od vitalnog značaja za našu državu i želimo na ovaj način da im pomognemo kako bi što lakše organizovali ovo takmičenje,koje je postalo simbol naše države. Svesni smo situacije i nadamo se da će se učesnici osećati sigurno kod nas kao što je bio i slučaj prethodnih godina – piše u saopštenju vlade države Viktorija.

Iako se još ne zna kada će početi turnir u Melburnu, sve češće se spominje 8. februar, i prema pisanju australijskih medija, veoma brzo mora da se donese odluka, kako bi svi učesnici turnira znali kako da se spreme za prvi grend slem u sezoni.

Ko će sa Novakom u Australiju? Izgleda da imamo odgovor (foto)

Ono što se za sada zna da svi mogu da uđu u Australiju isključivo 15. i 16. januara. Pre ta dva datuma na ovaj kontinet mogu da dođu samo državljani Australije i članovi njihove najuže porodice, ali će i oni morati u obavezni dvonedeljni karantin tokom koga moraju da budu u hotelskoj sobi 24 časa dnevno.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam