Devojke, glavu gore: Srbija nije uspela, Kanada nastavlja put ka Svetskoj grupi

17.04.2021

12:35 >> 12:36

0

Autor: D. B.

Odlučen ishod duela u Kraljevu

Devojke, glavu gore: Srbija nije uspela, Kanada nastavlja put ka Svetskoj grupi
Copyright Profimedia

Ženska teniska reprezentacije Srbije nije uspela. Nacionalni tim Kanade dobio je i treći meč u singlu u borbi za plasman u plej-of kvalifikacija za Svetsku grupu “Bili Džin King kupa”.

Treći poen za teniserke iz Kanade osvojila je mlada Lejla Fernadez koja je pobedila najbolje plasiranu teniseru Srbije Ninu Stojanović 3:6, 6:3, 6:4. Prema pravilima četvrti meč u singlu se neće igrati, već će se odmah preći na nadmetanje dublova.

Tokom čitavog meča trajala je velika borba. Nina je stigla do prednosti u prvom setu napravivši dva brejka. Sličan scenario viđen je u drugom samo što je sada u glavnoj ulozi bila Fernandezova.

Velika drama viđena je u trećem setu. Posle razmene brejkova, Nina je propustila veliku priliku u sedmom gemu, gde je verovatno mogla da reši i pitanje pobednika. Već u sledećem Fernandezova je napravila brejk. Odmah je Stojanovićeva uzvratila.

U odlučujućem desetom gemu Fernadez je imala nekoliko šansi da završi meč, ali je iskoristila tek šestu meč loptu. Usred ovog gema u dvorani u Kraljevu je nestala struja, pa je meč bio prekinut na desetak minuta, zbog problema sa reflektorima.

Nedostajao mi je fokus. Želela sam nešto više da napravim, a nije bilo potrebe. Povuče te adrenalin, želiš da se to vidi… Protivnica je bila jako dobro, bila je jako konstanta, stalno tu negde. Sva tri meča smo mogli da dobijemo, bile smo tu blizu. Sitnice su odlučile. Poremetio me je malo i ovaj pregled sa svetlom – objasnila je Stojanovićeva posle meča.

I selektor Srbije Dušan Vemić nema dilemu da je ishod ovog duela mogao da bude i drugačiji.

Sitnice su odlučile. Mnogo mi je žao zbog devojaka, dale su srce, sve od sebe. Žao mi je što se ovako završilo. Glavu gore, jaki smo kao tim. Vukle su jedna drugu, i sada moramo opet iz početka sledeće godine. Zaslužuju da budu u Svetskoj grupi i pokazaće to i rezultatom – ocenio je selektor Dušan Vemić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike