Kanada vodi 1:0, Olga Danilović suzama "natopila" poraz

16.04.2021

15:15

0

Autor: D. B.

Počeo duel Bili Džin King kupa

Kanada vodi 1:0, Olga Danilović suzama "natopila" poraz
Copyright Promo/TSS

Ženska teniska reprezentacija Srbije gubi rezultatom 1:0 od Kanade u plej-ofu za plasman u Svetsku kupu “Bili Džin King kupa” (nekadašnji FED kup).

Bolja Olge Danilović koja posle poraza nije uspela da sakdije suze, bila je Lejla Fernandez, 72. igračica na VTA listi.

Posle velike bitke koja je trajala čak dva sata i 35 minuta Ferandezova je donela prvi bod gošćama, a rezultat je bio 7:5, 4:6, 6:4.

Bio je ovo njen prvi meč za reprezentaciju na domaćem terenu, pa ne bi trebalo da čudi što je sa mnogo emocija primila poraz.

Fernandezova je odlično počela prvi set. Stigla je do brejka, povela sa 2:0. Ipak, hrabra Olga se vratila, izjednačila i sve do osmog gema je uspevala da bude u egalu. A onda je dozvolila protivnici još jednom da napravi brejk. I kada se činilo da je tu kraj, Danilovićeva je napravila još jedan cug. Stigla je do 5:5, ali joj je ruka zadrhtala i Kanađanka je povela.

I u drugom setu je viđena razmena brejkova, ali ovaj put je srpska teniserka bila ta koja je uspela da izađe kao pobednica. Stigla je do seta i izjednačenja.

Pročitajte još

Odlučujući deo meča počeo je ponovo loše po Olgu. Rivalka je povela sa 4:1, Olga je pripretila i brejkom smanjila na 5:4. I imala je servis kojim bi unela potpunu neizvesnost u ovaj set. Međutim, Fernandezova je iskoristila prvu brejk i meč loptu. Kanada je povela sa 1:0.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike