Novak furiozno krenuo po trofej Serbia opena

21.04.2021 | 15:56 >> 15:59

Autor: Adam Štulić

Najbolji teniser sveta bez problema preskočio prvu prepreku na beogradskom turniru

Copyright MN Press

Najbolji teniser sveta Novak Đoković furiozno je krenuo po trofej na Serbia openu. U drugom kolu beogradskog turnira, srpski as je za sat i osam minuta igre savladao Sunvua Kvona (6:1, ,6;3) i zakazao duel sa Miomirom Kecmanovićem u četvrtfinalu.

Južnokorejski teniser nije uspeo da pruži ozbiljniji otpor srpskom asu, koji je vidljivo želeo što pre da osigura prolazak u narednu rundu takmičenja.

Ovim duelom Novak kao da je želeo da pošalje poruku preostalim učesnicima na turniru da je maksimalno fokusiran na pokušaj da se domogne trofeja u rodnom gradu.Ni to što je meč, zbog velikog nevremena i kiše koja se “sručila” na teniski kompleks na Dorćolu, počeo sa zakašnjenjem od dva sata u odnosu na planirani termin, nije poremetilo prvog reketa planete u želji da na najbolji mogući način započne turnir.

Uvodni set je, uz dva brejka (drugi i četvrti gem) okončao za samo 29 minuta, a slično je bilo i u drugom delu meča. Jedino što je Kvon uspeo jeste da dođe do početne prednosti u drugom setu, i da potom, malo odloži kraj meča, oduzevši Novaku servis na 5:2, ali već u narednom gemu Đoković je uzvratio istom merom i bez izgubljenog poena overio prolazak u narednu rundu takmičenja.

Pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam