Đoković u utorak kreće u napad na trofej u Rimu: Amerikanac veruje da može do iznenađenja

10.05.2021

17:33 >> 17:38

0

Autor: N. St.

Novak u drugom kolu igra protiv Frica

Đoković u utorak kreće u napad na trofej u Rimu: Amerikanac veruje da može do iznenađenja
Copyright MN Press

Ne odvija se sezona turnira na šljaci onako kako je Novak Đoković planirao. Rani porazi u Monte Karlu i Beogradu su iznenadili mnoge, ali sada srpski igrač ima priliku da pokaže da se vraća u pravu formu.

Pošto je bio slobodan u prvom kolu, u drugom ga očekuje duel sa Tejlorom Fricom (SAD) koji je savladao Danijela Evansa (Velika Britanija)6:3, 6:2. Organizatori su objavili raspored za utorak, a prvi reket sveta će protiv Amerikanca igrati treći meč na Centralnom terenu (ne pre 13.00h). Pre njih će na teren izaći Martina Trevisan (Italija) i Jaroslava Švedova (Kazahstan), pa Mateo Beretini (Italija) i Nikolos Basilašvili (Gruzija).

Biće to njihov treći duel, prva dva je pre dve godine na šljaci lako rešio Novak, dok je treći odigran na ovogodišnjem Australijan openu gde se Đoković povredio, pa je uprkos tome uspeo da slavi (3:2) i da zatim osvoji prvi grend slem sezone. Upravo je taj meč američki igrač naveo kao glavni razlog zbog kog veruje da može da napravi šok u italijanskoj prestonici.

– Mogu da obećam da ću dati maksimum. Igrali smo dva meča na šljaci 2019. godine i tada sam glatko izgubio. Ipak, zahvaljujući iskustvu iz Melburna ću sada biti spremniji. Taj duel mi daje dodatno samopouzdanje, znam da mogu da pružim otpor i da se borim – poručio je Fric.

Neće Novak biti jedini srpski predstavnik sutra u Rimu. Dušan Lajović igra protiv Džona Milmana (Australija). Biće to prvi meč na terenu broj četiri od 10.00h.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike