Nikad ne otpisuj Novaka: Srce šampionsko imalo sve odgovore na Cicipasove izazove

15.05.2021

11:26 >> 12:08

0

Srbin se nekoliko puta suočavao sa gotovo beizlaznim situacijama, ali je pronašao način da savlada odličnog Grka

Nikad ne otpisuj Novaka: Srce šampionsko imalo sve odgovore na Cicipasove izazove
Copyright Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Teniski maraton ĐokovićCicipas koji se razvukao zbog kiše na dva dana pripao je srpskom teniseru.  Sa 2:1 u setovima (4:6, 7:5, 5:5) Srbin će biti u prilici da se u polufinalu sastane sa pobednikom duela Andreja Rubljova i Lorenca Sanoga.

Cicipas je iz prvog dana izašao kao pobednik. Osvojen set protiv prvog reketa sveta sa 6:4 i 2:1 sa napravelnim brejkom kao dobar zalog za nastavak meča posle jedne prospavane noći. Novaku je očigledno više prijao odmor. Kod 3:4 za Grka konačno prekida seriju njegovih ubitačnih servisa. Prvo je napravio priliku sa tri vezane brejk lopte, da bi tek u petom pokušaju došao do 4:4 koji je obećavao tenisku dramu na “Foro Italiku”. Do kraja seta, pritisak Đokovića bio je sve jači, pa je set rešio u svoju korist sa 7:5.

Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia)

I početak trećeg seta ponovo je prošao u znaku bolje igre grčkog tenisera. Kod 1:1 Đoković na svoj servis pokazuje znake popuštanja, što Cicipas koristi da povede sa 2:1. Već u narednom gemu prvi reket sveta bio je u prilici da anulira prednost rivala, ali mu je brejk šansa otišla u nepovrat nepreciznim forhendom. Ništa nije obećavalo. Pad je bio toliko očigledan da je kod 1:3 Cicipas ponovo bio na poen do velikog vođstva. To se na kraju nije desilo. Iz rezultatske klackalice od skoro deset minuta Đoković je izašao sa 2:3, što ga je zadržavalo i dalje u meču uz obavezu da nadoknadi minus od jednog brejka.

Očekivanja srpskih navijača ostvarila su se već u narednom gemu. Đoković se kao i mnogo puta u svojoj karijeri vratio kao Feniks iz pepela i sa dva sigurna gema došao do 4:3 u svoju korist, ali nad tim rolekosterom osećanja niko nije imao punu kontrolu. Novi pad Srbina doveo je Cicipasa u priliku da servira za pobedu kod 5:4 i kad se očekivala njegova sigurna egzekucija, Đoković na terenu pokazuje svoje srce šampionsko – 5:5.

Pročitajte još

U narednom gemu, teško je bilo izbrojati prednosti i izjednačenja. Gem je trajao i trajao, da bi ga nekako naš as dobio i u već sledećem pokušaju sigurnom igrom obezbedio svoj plasman među četvoricom najboljih na mastersu u Rimu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike