Uhapšena teniserka zbog nameštanja mečeva: Pariska policija stavila lisice na ruke Ruskinji

04.06.2021

10:11 >> 12:51

0

Jana Sizikova osumnjičena da je namerno izgiubila jedan gem, baš kada su stigle desetine hiljada evra uplate kao opklade na trijumf protivnica

Uhapšena teniserka zbog nameštanja mečeva: Pariska policija stavila lisice na ruke Ruskinji
Copyright Pixabay

Ruska teniserka Jana Sizikova uhapšena je u Parizu zbog sumnje da je bila deo sumnjivih opklada u mečevima koje je ona igrala.

Francuska štampa piše da je Ruskinja u četvrtak uveče privedena sa lisicama na rukama nakon što je sa svojom dubl partnerkom Ekaterinom Aleksandrovom poražena sa 6:1, 6:1 od australijskog para Ajla TomljanovićStorm Sanders.

Ruskinja je u središtu istrage koju je prošlog oktobra otvorilo parisko tužilaštvo zbog “organizovanja prevara kao član bande“ i “aktivne i pasivne sportske korupcije“, otkrio je nemački list “Di Velt”.

Sumnju istražnih organa pokrenula su dešavanja na meču iz 2020. godine, u prvom kolu Rolan Garosa 2020. godine sa Amerikankom Medison Brengl,  protiv Rumunki Andreje Mitu i Patrisije Marije.

Tada je nekoliko desetina hiljada evra uloženo u pobedu petog gema drugog seta od strane Rumunki. Jana Sizikova je tokom ovog gema napravila dve dvostruke greške, a meč je pripao Rumunkama – 7:6, 6:4.

Ruskinja (27) je 101. igračica u dublu, u karijeri je zaradila preko 200.000 dolara.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike