Uhapšena teniserka zbog nameštanja mečeva: Pariska policija stavila lisice na ruke Ruskinji

04.06.2021 | 10:11 >> 12:51

Autor: Dejan Petković

Jana Sizikova osumnjičena da je namerno izgiubila jedan gem, baš kada su stigle desetine hiljada evra uplate kao opklade na trijumf protivnica

Copyright Pixabay

Ruska teniserka Jana Sizikova uhapšena je u Parizu zbog sumnje da je bila deo sumnjivih opklada u mečevima koje je ona igrala.

Francuska štampa piše da je Ruskinja u četvrtak uveče privedena sa lisicama na rukama nakon što je sa svojom dubl partnerkom Ekaterinom Aleksandrovom poražena sa 6:1, 6:1 od australijskog para Ajla TomljanovićStorm Sanders.

Ruskinja je u središtu istrage koju je prošlog oktobra otvorilo parisko tužilaštvo zbog “organizovanja prevara kao član bande“ i “aktivne i pasivne sportske korupcije“, otkrio je nemački list “Di Velt”.

Sumnju istražnih organa pokrenula su dešavanja na meču iz 2020. godine, u prvom kolu Rolan Garosa 2020. godine sa Amerikankom Medison Brengl,  protiv Rumunki Andreje Mitu i Patrisije Marije.

Tada je nekoliko desetina hiljada evra uloženo u pobedu petog gema drugog seta od strane Rumunki. Jana Sizikova je tokom ovog gema napravila dve dvostruke greške, a meč je pripao Rumunkama – 7:6, 6:4.

Ruskinja (27) je 101. igračica u dublu, u karijeri je zaradila preko 200.000 dolara.

Pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam