Novak sa osmehom posle pobede: Privilegija je igrati sa Rafom ovde, jedan od mojih najboljih mečeva ikada!

11.06.2021

21:54 >> 22:17

0

Autor: N. St.

Srpski igrač nije krio zadovoljstvo posle trijumfa

Novak sa osmehom posle pobede: Privilegija je igrati sa Rafom ovde, jedan od mojih najboljih mečeva ikada!
Copyright Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Ukupno 108 mečeva i 105 pobeda. Da, dobro ste pročitali. Samo tri poraza je Rafael Nadal doživeo na pariskoj šljaci u karijeri. Jedan od Robina Soderlinga (2009. godine) i dva od Novaka Đokovića. Prvi 2017. godine, a drugi večeras!

Posle pravog maratona i više od četiri sata igre je slomio otpor španskog igrača u polufinalu Rolan Garosa – 3:6, 6:3, 7:6 (7:4), 6:2.

Prvo je u intervjuu na terenu razgovarao sa bivšim francuskim teniserom Sedrikom Piolinom.

Hvala tebi i Rafi na ovom spektaklu koji ste nam priredili večeras. Bila je privilegija na “Šatrijeu” gledati ovaj meč – rekao je Piolin srpskom igraču pre postavljanja pitanja.

Zatim je Novak dobio reč.

Uvek je privilegija igrati protiv Rafe, posebno ovde. Želim da se zahvalim navijačima na fenomenalnoj astmosferi, jednoj od najbojlih u kom sam ikada igrao – počeo je Đoković.

Pohvalio je rivala.

– Igrati protiv Rafe i pobediti ga na njegovom terenu je velika stvar. Morate da igrate najbolji tenis da biste ga dobili. Teško mi je da pronađem prave reči da opišem dešavanja i koliko je posebno igrati sa njim na ovom stadionu.

Tada je Piolin spomenuo pritisak.

Pritisak? Ma kakvi nema ga. Šalim se naravno, to je ono što sebi govorite u bradu. Naravno da postoji kada je Rafa sa druge strane. Presija i privilegija – sa osmehom je poručio Novak.

Zatim je Đoković imao i razgovor sa Matsom Vilanderom i Barbarom Šet u studiju “Eurosporta”.

Veoma poseban osećaj. Najbolja atmosfera i najbojli meč koji sam igrao na Rolan Garosu protiv velikog rivala. Energija je bila nestvarna od početka. Obojica smo imali veliku podršku. Ovo je meč koji ćemo pamtiti zauvek, jedan od najbolja tri meča koja sam ikada odigrao. Uživao sam, igrao sam dobro, psoebno u bitnim poenima. Svi znamo koliko je teško dobiti Rafu na Rolan Garosu – jasan je Đoković.

Vilander ga je potom pitao o uslovima koji su vladali na terenu.

– Uslovi su drugačiji uveče nego tokom dana, loptice manje odskaču, teže su, delovalo je da ima malo više šljake kod osnovne linije. Uspeo sam da pronađem ritam. Nisam dobro počeo sa 0:5, ali sam verovao da imam šansu.

Obradovali su se i sami igrači kada im je saopšteno da se tribine neće isprazniti i da će publika ostati tu do kraja.

– Ako razmatramo koliko dugo je sve trajalo i šta su preživeli, svi smo želeli da ostanu na tribinama. Ovo su posebni mečevi gde je želimo da igramo sa navijačima. Nismo više mladi, inspiriše nas kada je publika tu.

Sledi finale sa Stefanosom Cicipasom (Grčka).

Nisam baš odmoran u ovom trenutku, ali ću imati oko dan i po da se odmorim i pripremim za taj susret. Malo ću uživati u ovoj pobedi i onda ću da počnem sa pripremama. Moj fizioterapeut će me vratiti u pravu kondiciju. Znam šta treba da radim, isto kao što znam da Cicipas sigurno ne želi da se zaustavi ovde. Obožava da igra na ovoj podlozi. Prošle godine smo igrali epsko polufinale, trebaće mi snaga – zaključio je Đoković.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike