Šveđani prvi u grupi E: Španci se konačno pretvorili u furiju i takvi odlaze na megdan Hrvatima

23.06.2021

18:02 >> 18:53

0

Španija sa 5:0 tukla Slovačku, dok su tri krune sa 3:2 bile bolje od Poljske

Šveđani prvi u grupi E: Španci se konačno pretvorili u furiju i takvi odlaze na megdan Hrvatima
Copyright Španci/Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis, Pool)

Reprezentacija Španije odlazi u osminu finala Euro 2020 nakon što su osvojili drugo mesto u grupi E ubedljivom pobedom nad Slovačkom – 5:0 (2:0).

Švedska je golom Klasona u 90+4. minutu savladala Poljsku sa 3:2 (1:0), tako su “tri krune” osvojile prvo mesto, dok su na drugoj poziciju ostali Španci.

U osmini finala Španci će se sastati sa Hrvatskom 28. juna u Kopehagenu, dok će Švedska igrati sa trećeplasiranim timom iz grupa A, B ili C.

Po prvi put na EP Španci su pokazali zašto su dobili ime “crvena furija”. Sve je sa Slovacima moglo brzo da se završi da je Morata postigao gol iz penala već u 14. minutu, ali zbog toga u timu selektora Luisa Enrikea niko nije očajavao. Već u 30. minutu Sarabija je pogodio prečku, a odbitak od nje nespretni golman Slovaka Martin Dubravka smestio je sebi u mrežu. Tačku na prvo poluvreme stavio je golom u 45+3. minutu štoper Laport, posle dodavanja Morate.

Furija se nije zaustavljala ni u drugom delu igre, jer je u periodu od 56. do 71. minutu u mrežu Dubravke završilo još tri lopti. Najpre je Sarabija pogodio za 3:0, pa je seriju nastavio Feran Tores u 67. minutu, da bi je zaključio Kucka novim autogolom u 71. minutu.

Švedska-Poljska/Tanjug/AP Photo/Dmitri Lovetsky, Pool)

Šveđani su odlično započeli meč. veu 2. minutu Forsberg je doneo vođstvo, da bi posle još jednog njegovog pogotka usledila dva gola Levandovskog za izjednačenje 2:2.

Odluka o pobedniku došla je u poslednjem napadu, kada je igrač ruskog Krasnodara doneo pobedu Šveđanima.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike