Nole pričao Špancima o Vimbldonu: Svaki grend slem je kao osvajanje Mont Everesta!

24.06.2021

10:49 >> 10:54

0

Najbolji teniser sveta želi da kompletira četiri trofeja sa najvećih turnira u sezoni

Nole pričao Špancima o Vimbldonu: Svaki grend slem je kao osvajanje Mont Everesta!
Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Novak Đoković je prva zvezda turnira na travi na Majorki, uprkos tome što nastupa samo u dublu zajedno sa svojim prijateljem Karlosom Gomezom- Ererom.

U intervjuu za španski “As”, Đoković se podsetio osvajanja Rolan Garosa i kakav je osećaj imao posle dobijenog polufinala protiv Rafe Nadala, apsolutnog vladara zemljanih terena na grend slemu u Parizu.

– Pobeda protiv Rafe u polufinalu praktično na njegovom terenu, na mestu gde je dominirao tokom cele karijere, bila je neverovatna. Osećanje koja sam imao posle meča bila su u stilu “U redu, završio sam turnir”. Ali nije bilo tako, morao sam da se oporavim da bih bio spreman za 40 sati i meč sa Cicipasom. On je odigrao sjajan turnir, u finalu mi je osvojio dva seta zaredom. Ovaj sjajni grend slem ima dvostruku vrednost za mene – rekao je Đoković.

Srbin je u prethodna dva izdanja na Vimbldonu 2018. i 2019. godine podizao pobedničke trofeje, pa su i od sledećeg izdanja u Londonu očekivanja ista:

– Sada se ponovo vraćam u Vimbldon. Mislim da imam priliku da ponovo uzmem pehar mojim rukama. Osvojio sam titulu u 2018. i 2019. godini, nadam se da ću nastaviti taj niz. Osećam se veoma dobro na travi i mislim da sam mnogo napredovao svojom igrom na travi. Svaki grend slem je poput Mont Everesta na koji se morate popeti.

Otkad je trijumfovao u Parizu teniski stručnjaci ne prestaju da polemišu oko toga da li je Đoković spreman za istorijski poduhvat: osvajanje zlatnog grend slema, ujedinjene titule na četiri najveća tunira u sezoni. Ni Đoković ne beži od te teme:

– Želim da idem na titulu na Vimbldonu, na US Openu i na svakom grend slemu koji igram. Imam velika očekivanja od sebe. Trudim se da živim u sadašnjem trenutku, da radim sve korektno. Pozitivno razmišljam, takođe, posvećujem pažnju telu. To mi pomaže da pobedim bilo koga, na bilo kojoj podlozi.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike