Nole pričao Špancima o Vimbldonu: Svaki grend slem je kao osvajanje Mont Everesta!

24.06.2021 | 10:49 >> 10:54

Autor: Dejan Petković

Najbolji teniser sveta želi da kompletira četiri trofeja sa najvećih turnira u sezoni

Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Novak Đoković je prva zvezda turnira na travi na Majorki, uprkos tome što nastupa samo u dublu zajedno sa svojim prijateljem Karlosom Gomezom- Ererom.

U intervjuu za španski “As”, Đoković se podsetio osvajanja Rolan Garosa i kakav je osećaj imao posle dobijenog polufinala protiv Rafe Nadala, apsolutnog vladara zemljanih terena na grend slemu u Parizu.

– Pobeda protiv Rafe u polufinalu praktično na njegovom terenu, na mestu gde je dominirao tokom cele karijere, bila je neverovatna. Osećanje koja sam imao posle meča bila su u stilu “U redu, završio sam turnir”. Ali nije bilo tako, morao sam da se oporavim da bih bio spreman za 40 sati i meč sa Cicipasom. On je odigrao sjajan turnir, u finalu mi je osvojio dva seta zaredom. Ovaj sjajni grend slem ima dvostruku vrednost za mene – rekao je Đoković.

Srbin je u prethodna dva izdanja na Vimbldonu 2018. i 2019. godine podizao pobedničke trofeje, pa su i od sledećeg izdanja u Londonu očekivanja ista:

– Sada se ponovo vraćam u Vimbldon. Mislim da imam priliku da ponovo uzmem pehar mojim rukama. Osvojio sam titulu u 2018. i 2019. godini, nadam se da ću nastaviti taj niz. Osećam se veoma dobro na travi i mislim da sam mnogo napredovao svojom igrom na travi. Svaki grend slem je poput Mont Everesta na koji se morate popeti.

Otkad je trijumfovao u Parizu teniski stručnjaci ne prestaju da polemišu oko toga da li je Đoković spreman za istorijski poduhvat: osvajanje zlatnog grend slema, ujedinjene titule na četiri najveća tunira u sezoni. Ni Đoković ne beži od te teme:

– Želim da idem na titulu na Vimbldonu, na US Openu i na svakom grend slemu koji igram. Imam velika očekivanja od sebe. Trudim se da živim u sadašnjem trenutku, da radim sve korektno. Pozitivno razmišljam, takođe, posvećujem pažnju telu. To mi pomaže da pobedim bilo koga, na bilo kojoj podlozi.

Pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam