Istorijsko obraćanje Đokovića: Dolazim iz zemlje razorene ratom, znam kako je nemati

26.06.2021

20:01 >> 05:55

0

Autor: Milan Nastić

Novak objasnio da nisu protiv ATP, već PTPA želi da sarađuje kako bi teniseri imali fer i korektne uslove

Istorijsko obraćanje Đokovića: Dolazim iz zemlje razorene ratom, znam kako je nemati
Copyright Promo/Youtube

Novak Đoković se obratio javnosti povodom napada ATP na PTPA, organizaciju koju su osnovali prvi reket sveta i Vasil Pospišil.

Pročitajte još

– Zahvalio bih se Vasilu, PTPA će postati zvanična organizacija čiji će cilj biti da zastupamo igrače i igračice svih doba. Hvala savetnicima i timovima za komunikaciju. Napravili smo nešto čime smo veoma ponosni. Jedina svrha PTPA je da zastupa igrače i omogući im fer i korektne uslove da budu prihvaćeni u sistemu. Deo sam igračkog saveta desetak godina. Pokušali smo na konvencionalan način i nekonvencionalan da napravimo razliku za igrače. Ništa nije garantovano. Nova smo, mlada organizacija koja uči u koraku. Potrebna nam je pomoć svih. Da prepoznate vrednost naše organizacije. Inspirisan sam mnogim igračima iz prošlosti. Slušao sam priče o igračima koji su se sastajali sa ciljem da transparentno i fer odlučuju o teniskom ekosistemu – počeo je razgovor Đoković.

MN Press

Prvi reket sveta smatra da je tenisu potrebno više transparentnosti na svim nivoima.

– 1972. godine ATP je osnovan kao sindikat igrača, na papiru postoji partnerstvo. Dugo si u tenisu, znaš da su igrači 1990. godine osnovali ATP tur sa turnirima, tada je to drugačije izgledalo nego danas. U sistemu postoje nezavnisni sistemi, poput ATP medija. Koji drži pravo na većinu mastersa. TV prava, a ATP ima 10 posto, možda 11. Od toga pet posto dobijaju igrači. U pravom partnerstvu treba da postoji transparentnost na svim nivoima. Ja sam iznutra, video sam kako je sistem postavljen. Kada pogledate kako je sistem postavljen i ko je kome odgovoran, koliko igrači mogu ili ne mogu da naprave razliku, shvatite da igrači nisu zastupljeni kako bi trebalo da budu.

Pročitajte joiš

Nole je istakao da dolazi iz zemlje koja je razorena ratom i da on najbolje zna šta je nemaština.

– Pokreće nas energija i podrška koju dobijamo od tenisera i teniserki. Imao sam više uloga u tenisu, kao igrač, deo ATP saveta, organizator turnira. Dolazim iz zemlje razorene ratom. Razumem kako je imati malo. Igrače koji tek kreć, zato i želimo da ostavimo ovo nasleđe budućim generacijama. Želimo da pokrenemo nešto i osećamo da je ovo prilika koju ne treba da propustimo. Nadamo se da će izaći nešto sjajno iz ovoga – zaključio je Đoković.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike